Username *
Password *
Remember Me

Odjeća Ivone Martinko, jedne od naših najboljih konceptualnih dizajnerica i nakit poznate glazbenice Jadranke Ivaniš Yaye sinoć su se našli pod istim krovom: u Ivoninom je dućanu u Preradovićevoj održana blagdanska zabava i predstavljanje novih kreacija.

IMGP4993

Nova I'M kolekcija, prepoznatljiva po crnim i sivim slojevitim kreacijama nadograđena je šarenim narukvicama od kože i perli, više tribal karaktera. Ivonin minimalizam i Jadrankin etno efekt postoje kao dvije krajnosti, no slažu se smisleno. Jedna drugu nadopunjuje, iako svaka od autorica radi po vlastitim dizajnerskim principima. Svi posjetitelji i prijatelji uz kuhano vino i delicije uživali u blagdanskoj kupovini, a dizajnerica je najavila i druženja kroz cijeli mjesec.

Foto: John Pavlish

IMGP5039

Zimska kolekcija Ivone Martinko inspirirana je najsvjetlijim razdobljem - humanizmom i renesansom. Ivona kroz kolekciju po nazivom I am What I am stavlja naglasak na vjeru u ljudske kreativne i intelektualne sposobnosti blokirajući mogućnost da odjeća svojom formom tijelo stavi u okvire požude ili etiketira status seks simbola. Kroz dekonstrukciju koja je prepoznatljiva za rad Ivone Martinko u centar pažnje dolazi - osoba koja je nosi.

IMGP4994IMGP5052IMGP5053IMGP5055IMGP5056IMGP5058IMGP5061IMGP5067IMGP5127