Username *
Password *
Remember Me

Odjevena u prekrasnu pustinjsku narodnu nošnju, koju je nabavila u antikvarijatu u indijskom zlatnom gradu Jaisalmeru, poznata dizajnerica nakita Tanja Ćurin sinoć je ugostila svoje drage prijatelje i goste u zagrebačkom ateljeu koji je na neko vrijeme postao galerija otvorenih vrata. Radni prostor u Mesničkoj 22 otkriva svo njezino kreativno bogatstvo, no samo do kraja siječnja kad će se autorica povući i krenuti u stvaranje nove kolekcije. - Kada sam na mapi pogledala gdje sam sve bila shvatila sad da je to zapravo Put svile, moj put koji obožavam i kojim me ispunjava mirnoćom. Svake godine odem u neku pustinju, boravim tamo i po tjedan dana, gdje s guštom upijam tu posebnu energiju i uživam u društvu tamošnjih ljudi… - .

TANJA CURIN ATELJE 15


- Ovo je moja mala tvornica čarolije, ističe Tanja - u kojoj se na neki način nalazi i presjek mog dvadesetogodišnjeg rada… Stvaram po principu kombiniranja energija kamenja. Koristim znanja iz povijesti nakita kao i vlastitu intuiciju - . Kopče su od srebra, a ponekad je tu i pozlaćena varijanta. Srebro, kao ženski metal, i zlato kao muški stvaraju savršenu kombinaciju, jin i jang, kaže autorica. - Najmoćnija je kombinacija koralja, tirkiza i lapisa, ona na našu energiju djeluje najdublje, stoga nije čudo da su to nosili plemenski vođe. Osim toga, koristim još tridesetak vrsti poludragog i dragog kamenja koje nabavljam iz cijeloga svijeta. No, ovo mi je bila godina - aquamarina - .

tanja curin nosnja indija
Tanja Ćurin u svojoj pop-up galeriji u Mesničkoj 22 u Zagrebu, odjevena u nošnju iz indijskog zlatnog grada Jaisalmera


- Nakit koji je ovdje izložen predstavlja moju ljubav prema putovanjima, ljubav prema pustinjama, karavanama, njihovim ljudima, jezicima, on je točka na i, na neki način kruna mog rada, tako da imam osjećaj da me sada čeka nešto novo. Na neki se način prekretnica desila kad sam nedavno stigla u Jaisalmer, zlatni grad Indije, na samom rubu zemlje, tik do Himalaje, gdje sam osjetila jedan final, nešto se u meni preokrenulo. Mjesto je čarobno, i teško je doći do njega jer je usred ogromne pustinje Thar. Udaljeno je od zapadne civilizacije, posebno i prekrasno, a ljudi su tamo tako dragi, mirni i nenametljivi, bilo je teško vratiti se ovdje, u užurbani ritam Zagreba - .

TANJA CURIN ATELJE 41


Tanjine kreacije svako ljeto gostuju u njezinom hvarskom dućanu, dok u Zagrebu nema prodajno mjesto već tri godine. Upravo radi toga odlučila je svoj atelje nakratko pretvoriti u galeriju, kako bi zadovoljila brojne upite svojih prijatelja i klijenata. - Ipak mislim da je kupovina mog nakita nešto osobno, moraš doći osjetiti energiju… Već neko vrijeme me nagovaraju da otvorim webshop, no nekako mi to ne sjeda, mislim da je odabir ovakvog nakita ipak događaj - . I je, samo jedan pogled na njezine kreacije dovoljan je da uvidimo ne samo ljepotu, već i energiju i snagu tog veličanstvenog kamenja…

TANJA CURIN ATELJE 18

TANJA CURIN ATELJE 3

TANJA CURIN ATELJE 40

TANJA CURIN ATELJE 4

TANJA CURIN ATELJE 42

TANJA CURIN ATELJE 5

TANJA CURIN ATELJE 7

TANJA CURIN ATELJE 12

TANJA CURIN ATELJE 13

TANJA CURIN ATELJE 21

TANJA CURIN ATELJE 22

TANJA CURIN ATELJE 24

TANJA CURIN ATELJE 30

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location