Username *
Password *
Remember Me

Poznati hrvatski brend eko odjeće prošli je vikend ušao u Circle, dućan u starome centru Züricha, koji prodaje isključivo proizvode koji nastaju po načelima ekološke održivosti i društvene odgovornosti. - Partneri iz dućana Circle oduševili su se Brokula&Ž kolekcijom nakon što nas je preporučila Barbara Lanz, naš vjerni kupac, a s CIRCLE-om su u planu i neki zajednički projekti – izjavio je Zoran Šainović, direktor Brokule&Ž. Ovo je prvi izvozni projekt tvrtke sa sjedištem u Svetom Križu Začretje.

brokulaz2


Patrick Röösli, izvršni direktor dućana Circle ovom je prilikom istaknuo: - zanimaju nas lifestyle brendovi iz cijeloga svijeta koji nude inteligentne proizvode izrađene na najodrživiji mogući način unutar postojećeg tržišnog sustava. Ispostavilo se da su to uglavnom male ili obiteljske tvrtke koje ne žele biti veće nego bolje. Poput nas, radije žele stajati iza onoga što rade - .  

 

Circle SHOP

U dućanu se uz hrvatski brend nalaze brojni drugi brendovi koji nude zanimljiv dizajn poput bicikla izrađenog od bambusa, vodootporne ženske torbice od pluta, cipele od recikliranih materijala i ostale stvari koji ispunjavaju eko uvjete, od izbora sirovina preko obrade do finala.


Brend Brokula&Ž su 2012. pokrenuli nagrađivani hrvatski dizajneri Bruketa i Žinić u suradnji s tekstilnom tvrtkom Lacuna, a sva odjeća izrađena je od certificiranih eko prijateljskih tkanina kao što su organski uzgojen pamuk, eko celuloza i tkanina s UV zaštitom. Riječ je o posebno razvijenim i certificiranim tkaninama koje su dobre kako za okoliš tako i za najosjetljiviju kožu. Osim toga, najavljuju nove inovacije unutar budućih kolekcija. - Već sljedeće godine u planu je posebna kolekcija odjeće za njegu kože s tkaninama koje sadrže morske mikročestice, takozvana tekstilna kozmetika - najavljuje Zoran Šainović - a osim toga planiramo nove krojeve i grafike, što će nadamo se biti posljedica pojačanog investiranja u vlastitu proizvodnju u našem pogonu u Začretju gdje zapošljavamo iskusne hrvatske tekstilne radnice - .  

 

brokula Fensi smensi


Brokula&Ž kolekciju za sada čine majice i donje rublje za žene, muškarce i djecu te odjeća za bebe i ženske tunike i haljine te razni dodaci. Brend je prepoznatljiv i po šaljivim dijalozima između Brokule i Ž-a (ptičice) koji su mu zaštitni znak, a mogu se pronaći s unutarnje strane odjeće, tako da ih vidite samo vi ili onaj tko vas skida. Ambalaža ovjenčana međunarodnim priznanjima potpuno je ekološka i može se koristiti i nakon raspakiravanja. Brokula&Ž marka je dobitnica Greenovation nagrade kao najbolji start-up hrvatskog zelenog gospodarstva 2013. godine.

 

brokulaz

 

brokula in circle