Username *
Password *
Remember Me

Estée Lauder i brend jednog od najupečatljivijih dizajnera prošlog stoljeća Andréa Courrègesa (danas ima 91 godinu) ostvarili su suradnju - stil slavnog modnog futuriste simbol je nove make-up kolekcije. Radi se o bojama u srebrnim pakiranjima cool izgleda, a sve je omotano u retro štih.

estee lauder x andre courreges 


Radi se, naime, o šezdesetima, kad je Courrègesovo ime stajalo uz bok brojnim velikanima poput YSL, Chanel, Dior, Mary Quant… Upravo je ovaj autor bio poznat po dramatičnim minicama i space stilu koji je u ono vrijeme nastao pod utjecajem sveopće oduševljenosti letovima u svemir, tako da je svoje mikro bijelo-srebrne haljine nadogradio kacigama i ravnim čizmama koje i danas ponekad vidimo u brojnim retro-futurističkim filmovima ili serijama. Upravo je njegov stil označio čitavu dekadu i poveo modu u jednom novom smjeru.

 

estee courregesAndré Courrèges

 

S druge strane, brend Estée Lauder također je dugo na tržištu - Estée je firmu osnovala 1946. godine, te se kroz desetljeća ustoličila kao jedna od kraljica beauty industrije. Njezin slogan - svaka žena može biti lijepa - oduševio je brojne pripadnice nježnog spola, otvorio nove horizonte s dostupnim make-up proizvodima, te je pod njezinim mentorstvom make-up i industrija njege lica dobila krila. Dok je Estée1966. godine predstavljala make-up kolekciju u Parizu, Courrèges je već postao super- popularan, tako da je ova suradnja danas itekako logična i dobrodošla.

 

CourregesCollection Global 1

CourregesCollection Global 16 cr cr

 

andre2

 

andre4

 

Courreges-white-boots