Username *
Password *
Remember Me

Repriza predstave Moskva - Petuški, u produkciji Kazališne družine Bastien bit će izvedena 29. siječnja od 20 sati  u Teatru na Trešnjevci. Monodramu je režirao i adaptirao redatelj Jasmin Novljaković, glazbu je napisao Igor D. Savin, a u ulozi Venje  pojavljuje se Ljubo Zečević. Poklanjamo vam 2 karte za 29. siječnja, u 20 h - onome tko se prvi javi na redakcija @ itgirl.hr!

plakat MP

U izuzetno zahtjevnoj 75 minutnoj predstavi Venja vodi publiku na biografsko metaforičko putovanje puno iznenađenja, zabavnih susreta i veselih razgovora začinjenih čuvenom ruskom votkom. Priča priču o životu, ljubavi, prijateljstvima, nesporazumima, sreći i nesreći, o neuklopivosti u sisteme. A Venja, središnji lik monodrame... je bio sanjar. Pijani sanjar. Jedan od onih koji su gulili šljaku po ruskim zabačenim mjestima i pisali beskompromisno bez želje da ikome podilaze. Venjička u ovom romanu - poemi kreće s Kurskog kolodvora u Moskvi do kolodvora Petuški u posjet svojoj ljubavi. Usput će nabrojati i popiti skoro sve vrste votke, piva i vina. I, na koncu, u Petuške nikad neće stići, baš kao što i cijeli život bezuspješno pokušava vidjeti Kremlj.

Foto 2 cr

Kultna poema Moskva - Petuški, ruskog underground pisca Venedikta Jerofejeva (1938.-1990.), doživjela je u prosincu prošle godine svoju premijeru na  kazališnim daskama Teatra na Trešnjevci, a izvodit  će se i tijekom cijele 2015. godine, kao dio repertoara Kazališne družine Bastien, uz predstavu Nastasja Filipovna (dvije prestižne nominacije za nagradu Hrvatskog glumišta za 2013. i to za najbolju dramsku predstavu u cjelini i za najbolje odigranu mušku glavnu ulogu u dramskom komadu - Ljubo Zečević kao Rogožin), a u planu je izvođenje predstava na kazališnim pozornicama u Hrvatskoj te gostovanje  na domaćim i inozemnim festivalima. Produkcijska podrška i partner predstave je umjetnička platforma  Organizam IA.

 

 

Foto 66 cr

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location