Username *
Password *
Remember Me

Zigmanu je dosadio Zigman pa je renovirao vlastiti modni izraz i nastavio istraživanje koje je otišlo daleko od njegovih uskih traka. Ženama je dao krila, no ostao vjeran svojem artističkom viđenju pret-a-portera.

Njegova žena više nije urbana i agresivna ratnica, ona je u svojem modnom karakteru otkrila romantiku i samozatajnost. Kao da je zrelija no prije… Neon nijanse plus boje pudera Zigmanu su savršeno poslužile kao platforma na kojoj je taj talentirani dizajner ispričao jednu ženstvenu modnu priču i to na sebi svojstven način.

Igre transparentnim površinama i širokim trakama koje nježno naglašavaju siluetu, razne aplikacije i resice krase ovoga puta – ležerne Zigman krojeve. Evidentno je da dizajner razmišlja o iznimnoj nosivosti svog odjevnog predmeta i da se među tim pravilima i zakonima odlično snašao.

Drugi talentirani modni dizajner koji se našao na pisti četvrte večeri Cro-a-Portera je Teo Perić za Mak. Dan kada mu je Neda Makjanić – Kunić, vlasnica modne kuće Mak, dala škare u ruke i vjetar u leđa, u hrvatskoj modi mora biti zapamćen kao jedan od važnijih.

Teo već sezonama dirigira jednoj retro ljubiteljici ženstvenog looka. Teo manipulira krojem, bojom, uzorkom i kombinacijom svega toga – i stvara kreacije koje imaju „ono nešto“: kad ih vidite, shvatite da se tu dešava jedna divna modna priča.

Teo koristi detalje poput mašne, volana i brojnih krojnih elemenata kako bi prepričao vintage trendove kroz vlastito romantično viđenje mode. Voli detalje, precizan je i za svaku prigodu u kojoj se možemo naći on ima modni odgovor.

Njegove nijanse su mekane, a kombinacije materijala istovremeno snažne i nježne. Baš kao žena modernog doba.

Za razliku od njih, Hippy Garden za ljeto predlaže boju snijega. U kombinaciji s ultra - tirkiznom. Ženska i muška kolekcija nude urbani casual za svaki dan, ali i haljine idealne za ljetne izlaske.

Stilski vrlo upotrebljive odgovore pružili su Luka Grubišić i Linea Exclusive. Kod njih se desila paleta haljina: manje uske, duge lepršave, haljine na puf, sa šljokicama, bez…

Dok Luka istražuje volumen i preispituje oblik večernje toalete, u Linei se dešavaju modni prijedlozi vrlo čistoga kroja, nosivi i praktični.

Foto: Cro-a-Porter

zigman 1zigman 2zigman 3zigman 4zigman 5zigman 6zigman 8zigman 9zigman 10

teo peric za makteo peric za mak 1teo peric za mak 2teo peric za mak 3teo peric za mak 4teo peric za mak 6teo peric za mak 7teo peric za mak 8teo peric za mak 9teo peric za mak 10

hippy gardenhippy garden 1hippy garden 2hippy garden 3hippy garden 4hippy garden 5hippy garden 6hippy garden 7hippy garden 9hippy garden 10

Luka 1Luka 2Luka 3Luka 4Luka 5Luka 6Luka 7Luka 8Luka 9

linea exclusive 1linea exclusive 2linea exclusive 3linea exclusive 4linea exclusive 5linea exclusive 6linea exclusive 7linea exclusive 8linea exclusive 9linea exclusive 10

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location