Username *
Password *
Remember Me

Izložba fotografija Omnibus Asiatique četiri fotografa: Hrvoja Serdara, Igora Šelera, Saše Pjanića i Siniše Uštulice otvara se u Galeriji Karas u Zagrebu, u Praškoj 4 u utorak 17. veljače u 19 sati. Izložba se realizira unutar ULUPUH-ovog programa u Galeriji Karas. Riječ je o retrospektivi radova članova Udruge Omnibus kroz niz godina provedenih na proputovanjima po Azijskom kontinentu.

Zarobljen Ustulica 100x85cm
Zarobljen (Siniša Uštulica)

 

-Tetrafobija (od grčkog τετράς - tetras, "četiri" and φόβος - phobos, "strah") je strahom uvjetovano izbjegavanje broja 4. Ovo praznovjerje vrlo je uobičajeno u zemljama istočne i jugoistočne Azije poput Kine, Tajvana, Malezije, Japana, Koreje i Vijetnama. Naime, na svim tamošnjim jezicima riječi za broj 4 i smrt zvuče identično ili vrlo slično. Tako nikako ne želite nekome dati četiri nečega a postoji čak i izreka „ništa se ne radi u četvero…“- napisao je Filip Beusan u predgovoru. - Ne obazirući se na lokalna praznovjerja, neustrašiva nam fotografska četvorka skrivena iza imena Omnibus donosi bajkovite prizore iz Vijetnama, Kambodže, Tajlanda i Ujedinjenih Arapskih Emirata - .

 

DrvoZivota Serdar 65x100cm
Drvo života (Hrvoje Serdar)

 

- Hrvoje Serdar, Igor Šeler, Saša Pjanić i Siniša Uštulica tvore kvartet kojemu ovo nije prvi zajednički putopisni fotografski poduhvat. Već smo u nekoliko navrata imali priliku i privilegiju prisustvovati dijeljenju fotografskog plijena s kojim se ekspedicija vratila sa daljeg ili bližeg lutanja. Ponekad tako u potragu za novim fotografijama odlaze zajedno, ponekad samo u društvu svojih fotoaparata - .

Izložba će se moći pogledati do 27. veljače, od utorka do petka od 11 do 19 sati, subotom i nedjeljom od 10 do 14 sati. Ponedjeljkom i praznikom galerija je zatvorena. Ulaz na izložbu je slobodan.

 

Solitudo01 Pjanic 40x100cm cr

Solitudo (Saša Pjanić)

TopView Seler 50x50cm
Top View (Igor Šeler)

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location