Username *
Password *
Remember Me

Moderna galerija u Zagrebu i ULUPUH-ova sekcija za fotografiju u Studiju Moderne galerije Josip Račić (Margaretska 3) otvaraju izložbu Voda 2015., u ovaj četvrtak, 5. ožujka u 19 sati.

ALAJBEGKopacki rit
Zoran Alajbeg, Kopački rit


- Mnogo prije nego što je snimljen Plavi planet, fotografi su nastojali snimiti dušu vode i nastoje to i danas i nastojat će sve dok se voda prikazuje kao gorska žurna tekućica, kao velika divlja rijeka, kao ono što je gorko i slano i ne vidiš mu kraja, a zove se more ili ocean, a preziva se u bojama Crno, Crveno… - ističe Mario Bošnjak u katalogu. - I sve su te kozmogonijske vode na svoj način fotogenične, pa se gotovo svaki fotograf često zagleda aparatom podjednako i u mlaz iz pipe, i u vodu u vinu i pivu kao i u svim ostalim alotropskim modifikacijama kao što su magla, kiša, rosa, krupa, led na cesti i led u titanikovskoj santi kao i u buduću neku kišu koja paradira u proljetnim kumulusima. Znajući to dizajner Luka Mjeda, i sam fotograf, pod naslovom Voda 2015 po treći put okupio je fotografe ulupuhovce na godišnju izložbu uz rotarijansku kalendarsku godinu u kojoj je početak 1. srpanj! - .

CETKOVIC Akvarel
Saša Cetković, Akvarel


Izlažu: Zoran Alajbeg, Mara Bratoš, Saša Ćetković, Marin Dražančić, Denis Gržetić, Maja Hrnjak, Romeo Ibrišević, Damir Klaić, Dražen Lapić, Iva Lulić, Anto Magzan, Tomislav Marić, Alan Matuka, Ratko Mavar, Karmen Orlić, Zaneto Paulin, Josip Portada, Nenad Reberšak, Mario Romulić, Igor Šeler, Hrvoje Serdar, Vladimir Šimunić, Vladimira Spindler, Maja Strgar Kurečić, Zvonimir Tanocki, Siniša Uštulica, Zdravko Vukelić, Ino Zeljak.
Rotary Club Zagreb Medvedgrad je za područje svog humanitarnog djelovanja odabrao vodu, simbol svega što daruje i omogućuje život, gasi žeđ i održava čistoću našeg tijela, a ponekad zna pokazati i ružnu stranu svoje moći. Prema vodi se moramo odnositi s mnogo uvažavanja, poštovanja, ljubavi i zahvalnosti iako nas ponekad natjera da se prema njoj odnosimo i sa strahom. Ova je izložba još jedan pokušaj da na sve to ponovno ukažemo.

 

LULIC Podravska vodenkinja

Lulić, Podravska vodenjakinja

MAVAR Povratak u sutonX

Ratko Mavar, povratak u suton

REBERSAK Gunja

Nenad Reberšak, Gunja

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location