Username *
Password *
Remember Me

Ženstvenost je uvijek u modi - naglašavanje ljepote na ovaj ili onaj način oduvijek je bilo i više nego poželjno, a dio raskošne povijesti upravo na tu temu ispisao je brend Lancôme koji je jučer uz brojne goste u zagrebačkoj Esplanadi proslavio čak 80. rođendan. Vodimo vas na čudesno putovanje kroz prošlost brenda, a sve počinje davne 1935. godine kad je Armand Petitjean osmislio proizvode inspirirane ljepotom ruže. Predstavljamo neke od legendarnih proizvoda, mirisa, šminke, jer svi su oni sudjelovali u uljepšavanju nebrojeno mnogo žena, oduševljavajući iz godine u godinu i čineći ih sretnijima.

lancome 80 2

Proslava 80. rođendana - dok se Smaragdnom dvoranom zagrebačkog hotela Esplanade širio miris La vie est belle mirisnih svijeća, uzvanici su svoje rođendanske želje ispisivali na origami ružama namirisanim besmrtnim Lancôme mirisima. (foto Esplanade - KL-Photo.com)

lancome 80 4

One imaju čast da se danas brinu o brendu koji ima dugovječnu povijest i tradiciju

 

 

Armand Petitjean portrait-DETOURE

Osnivač Lancôme-a, Armand Petitjean. Foto: Cécilia Carlstedt za Lancôme

 

 

 

Patrimony-01-FINAL-update HIGH RES cr

Prvih pet Lancôme mirisa predstavljenih na Međunarodnoj izložbi održanoj u Bruxellesu 1935. S lijeva na desno: Tropiques, Tendres Nuits, Kypre, Conquête i Bocages.

 

Château Lancosme

Château de Lancosme posudio je svoje ime tvrtki koja je ispuštanjem slova "S" i dodavanjem naglasaka na slovo "o" istaknula francuske korijene

 

LANCÔME NUTRIX cr

Prvi Lancôme proizvod za njegu lica, Nutrix, lansiran je 1936. godine te se odmah pogazao uspješnim. Time je utemeljena duga povijest kuće Lancôme kao znanstvenog stručnjaka u njezi kože.

 

 

LANCÔME GAMME MASCARA 2

Prve Lancôme maskare - gore i dolje

LANCÔME GAMME MASCARA cr

 

Lancôme 80ans1875 D copie cr

Armand Petitjeani i Georges Delhomme dizajnirali su Lancômeove ruževe za usne kao istinske dragulje i simbole vječne ženstvenosti. Ideja dragocjenog metala se jasno vidi u Orfèvrerie liniji lansiranoj u 1950.

LANCÔME CLÉ DE COQUETTE cr

U počast Clé de Coquette, kultnom ružu stvorenom šezdeset godina ranije, 2008. oblik L'Absolu Rougea  i dalje ostaje  izuzetno ženstven, no nakon dugih testiranja molekula Pro-Xylane dodana je u formula, a pakiranje dobiva jedinstven magnetski klik

Lancôme 80ans0608 B copie cr

 

 

LANCÔME POUDRES TEINT cr

Velours puder u prahu

 

LANCÔME TRÉSOR 1950 cr

George Delhomme je 1952. dizajnirao izvornu Trésor bočicu. Ovo remek djelo predstavlja dijamant sa 75 ručno poliranih ploha. Bočica sadrži tople, drvenaste note mirisa koje je izabrao Pierre Leplieux, desna ruka Armand Petitjeana.

 

 

 

 

Institute Lancome-FINAL

Iconic products-8-FINAL-update1-HIGH RES

 

LANCÔME CONQUĎTE cr

LANCÔME KYPRE cr

LANCÔME MARRAKECH cr

LANCÔME TENDRES NUITS cr

LANCÔME TROPIQUES cr

Lancôme 80ans0347 E cr

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location