Username *
Password *
Remember Me

U četvrtak, 2. travnja u 19 sati U Galeriji Karas, u Praškoj 4 u Zagrebu, otvara se izložba crteža i grafika Danijela Žeželja, naziva „Prije nego li dođem k tebi“.  Izložba se realizira kao dio ULUPUH-ovih programa u Galeriji Karas. Grafike su nastale kao ilustracije izabranih poetskih tekstova ruskog avangardnog klasika apsurda Daniila Ivanoviča Harmsa (1905.‒1942.). Danijel Žeželj autor je stripova, animator, grafičar i ilustrator. Objavljivao je u časopisima i s izdavačima DC Comics/Vertigo, Marvel, Dark Horse, The New York Times, Harper’s Magazine, Dargaud, Grifo Edizioni, Hazard, itd. Autor je više od dvadeset strip albuma i tri animirana filma.  Jedan je od osnivača umjetničke radionice Petikat. Živi i radi u Brooklynu i Zagrebu.

 DZ 17

 

„Komunikacija Daniila i Danijela odvija se posredstvom vremeplovne pošte kao medija jer bez obzira na sto godina razmaka ne stiče se dojam bilo kakve vremenske nepodudarnosti. I jedan i drugi, naime, kao da svoje realizacije ubacuju u vremenski sandučić gdje one jednostavno postoje, gotovo je nemoguće odrediti trenutak njihova nastanka kao i pretpostaviti vrijeme u kojem bi mogle izgubiti na aktualnosti. Smještene u toj vanvremenskoj zoni ostvaruju dijalog kako međusobno tako i s ostalim stanovnicima zgrade onkraj vremena, bez problema se sporazumijevajući iako govoreći svaki na svom jeziku. Drugi puta stvarnosti uopće i nema, nema čvrstih točaka koje bi nam narativom mogle predložiti putokaz, nema vidljivih obilježja niti bilo kakvih atributa ispisane ili iscrtane konstrukcije, nego kao da je pjesma ili slika sama odlučila baš tako biti...“ (Boris Greiner, iz predgovora)           
Izložba će se moći pogledati do 12. travnja,  od utorka do petka od 11 do 19 sati, subotom i nedjeljom od 10 do 14 sati. Ponedjeljkom i praznikom galerija je zatvorena. Ulaz na izložbu je slobodan.
Izložba je ostvarena uz potporu sredstvima Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

 

DZ-03DZ-23DZ-27DZ-44

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location