Severova mlada / princeza na zrnu kristala

  - Ideja je bila stvoriti selekciju haljina koje su vrlo pročišćene, profinjene i jako elegantne, ali praktične, lišene korzeta kako bi se svaka žena u njima osjećala opušteno - priča zagrebački dizajner Robert Sever o prvoj White kolekciji vjenčanica, detalja i modnih dodataka.

  SEVER44


  - Volimo vidjeti tu kombinaciju nečega gotovo staromodnog interpretiranog na potpuno novi način, suvremen i moderan. Svakako chic detalj i nešto jako svojstveno RS filozofiji su i paspulirani džepovi, koji daju haljinama dojam ležernosti. U kolekciji predstavljamo i interpretaciju odijela za žene jer mnoge od njih žele iskorak od tradicionalne ideje od udaje u haljini pa smo stvorili look i za tu opciju. Smoking sako u kombinaciji s malo užim hlačama visokog struka te košulje s bogatom mašnom kompletirani su sa bogato ukrašenim pojasom od staklenih kristala i bisera - .

  SEVER1

  Logičan korak poznatog dizajnera kojemu ovo nisu prve vjenčanice, već ih je radio do sada po narudžbi, a jedna je i u postavu Muzeja za umjetnost i obrt, donosi odličan presjek pročišćenih retro stilova. Naglasak je na ženstvenosti ali i androginom stilu koji je sve popularniji. Haljine su jednostavnije, detalji glamurozni, a odlično mladenkama pristaju i odijela u tonu nježno roze ili čak plavičaste. Važna je ovdje duchesse svila, čija čvrstoća naglašava jasne forme. Ništa od toga ne vrišti vjenčanje, već više opisuje senzualnost i podsjeća na nekadašnje izražavanje krhke ženstvenosti.

  SEVER3

  Kao opozicija jednostavnim i pročišćenim modelima haljina, modni dodaci inspirirani su baroknim nakitom i slikama, habsburškom monarhijom i Marijom Terezijom. Rajfovi ili bolje reći krune napravljene su od svile, te bogato ukrašene kristalima i detaljima od metala boje zlata i srebra. Nakit Royal djelo je Slobodana Velickog, kao i do sada u RS kolekcijama, no ovoga puta radi se o vidno bogatijim ukrasima i mnogo kompleksnijoj ručnoj izradi.

  SEVER33

  Već poznate torbice Gala, Marija i Marija Virginia sada su dobile bijelo ruho, kao i reljef reptila, no intenzivno ukrašene prepoznatljivim niskama kristala, za haute couture dojam. Šeširi od fine zečje dlake napravljeni su, kao i do sada za brend Sever, u zagrebačkom obrtničkom salonu Škrgatić.

  SEVER6

  Fotografije potpisuje izvrsna Mare Milin (detalje je snimio Ino Zeljak), model je Iva Marušić (Talia model), make-up je radio Saša Joković, kosu Mijo Majhen, a art direkciju potpisuju Sever i Branko Basletić, njegov dugogodišnji suradnik. Asistenciju stylinga radila je Martina Alaniz.

  SEVER2

   

  SEVER11

  SEVER4SEVER12

  SEVER14 crSEVER13SEVER66SEVER77SEVER88SEVER99SEVER100SEVER101 crSEVER102SEVER103