Username *
Password *
Remember Me

Drugu godinu zaredom Hrvatska i Dubrovnik domaćini su kazališnog festivala Midsummer scene. Nakon velikog prošlogodišnjeg uspjeha i svih rasprodanih predstava, tvrđava Lovrijenac od 20. lipnja do 4. srpnja ove godine, bit će dom Sheakespearovoj predstavi Na Tri kralja ili kako hoćete. U pripremnoj fazi festivala na kojem se predstava izvodi na izvornom engleskom jeziku, u Londonu je, u prostorijama Hrvatskog veleposlanstva, održana audicija za uloge u predstavi. Za audiciju, koju su vodili redateljica Helen Tennison i producent Filip Krenus, koji će ujedno igrati ulogu Malvolia, odabrano je dvadesetak kandidata, iskusnih britanskih kazališnih glumaca. Zbog velikog interesa za dubrovački festival koji vlada u Londonu najavljen je i drugi krug audicije.

vizual Midsummer 1

U žiriju audicije bila je i Fay Lomas, asistentica redateljice koja je s Helen Tennison surađivala i na njezinom prethodnom projektu Dracula, a koji je nedavno imao englesku turneju. Redateljica Helen Tennison izuzetno je uzbuđena zbog rada na projektu za koji će odabrati osam glumaca za fizički zahtjevni koncept predstave, stilski smještene na početak dvadesetog stoljeća.

Uprizorenje predstave Na Tri kralja ili kako hoćete na tvrđavi Lovrijenac predvodi u glumačkoj i producentskoj ulozi Hrvat Filip Krenus koji se posljednjih godina etablirao kroz rad u Londonu, a bio je prvi hrvatski glumac koji je zaigrao na pozornici Shakespeareovog kazališta Globe.

Filip Krenus i kandidatkinja

Dubrovački festival Midsummer Scene pravo je osvježenje kulturne ponude Hrvatske, a izvedbama na engleskom jeziku predstave su dostupne svim turistima te gostima Hrvatske. Festival se održava pod generalnim pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u organizaciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.

redateljica Helen Tennison producent i glumac Filip Krenus s kandidatkinjama 2

Redateljica Helen Tennison, producent i glumac Filip Krenus s kandidatkinjama

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location