Username *
Password *
Remember Me

Zeus i Herkul mirno su sa oslikanog stropa promatrali sinoćnji romantični defile studija Boudoir, usred jedne od najraskošnijih palača na zagrebačkom Gornjem gradu (sadašnji Hrvatski institut za povijest), koju je izgraditi davne 1840. dala plemićka obitelj Vojkffy-Paravić. Pompejanska soba i Zlatna dvorana primile su brojne goste koje je okupio magazin Storybook, poklonivši im reviju Martine Čičko-Karapetrić i Morane Saračević, predstavljanje njihove nove kolekcije imena Precious.

boudoir5

- Haljine su uistinu posebne, svaka je dragulj za sebe, otuda ime kolekcije, izjavila je Morana. - Radili smo ih dva i pol mjeseca i pritom koristile materijale kojima inače radimo, no sada smo si dale malo oduška - napomenula je Martina, pritom misleći na izuzetno bogatstvo svake od haljina. Latice, čipke, tabletići, til, eterični tonovi od bijele do roze, sive i bež, bile su dio ove ženstvene priče modnog studija zaduženog, na našoj modnoj sceni, za kreacije inspirirane tehnikama Visoke mode. Make-up, kao i pravo lišće koje je lijepljeno na lice, radio je Saša Joković, dok je Milena Maršić djevojkama izgradila visoke frizure, dignute u zrak, podsjećajući na vintage frizure s kraja 19. stoljeća.

boudoir3


- Sve je ručno šivano, znači čipku smo zapravo slagale od malih čipki - otkriva Morana. - Tu je i mnoštvo tabletića kao jedan retro etno element, neke smo kupile nove, neke smo našle na sajmu na Britancu. Upravo radi tog truda i posebnosti nastanka, svaka haljina za sebe postaje dragocjena, i nadilazi pojam odjevnog predmeta. Jedna ima čak 160 ručnih aplikacija, ta je definitivno najbogatija… - .

Iako se radi o dvadeset modela, kad su krenule izlaziti, činilo se da ih je mnogo više - vjerojatno radi toga što je svaka kreacija priča za sebe, iako su elementi zapravo zajednički. - Ovoga puta napravile smo dosta dugačkih haljina, što uistinu nije tipično za Boudoir, ali s obzirom da nas puno traže upravo to, odlučile smo napraviti i nekoliko maxi modela - kaže Morana. Ispod je til, kako bi haljina bila šira, a gore se dešava ta igra motiva, mozaik malih čipki, tabletića, perforacija, koje ponekad izgledaju kao da lebde, pošto je baza na tijelu til boje kože. Poput nekih šumskih vila, izgledale su manekenke i radi lišća na licu koje je djelovalo kao da će svaki tren poletjeti… Za dodatan glamur bile su zadužene šljokice - ponegdje se čak nalaze i na čarapama!

boudoir2

boudoir4

boudoir6

boudoir7

boudoir10

boudoir11

boudoir12

boudoir13

boudoir16

boudoir20

boudoir21

boudoir22

boudoir23

boudoir24

boudoir28

boudoir31

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location