Username *
Password *
Remember Me

Zanimljiv art kolektiv Pimp my Pump najavljuje izložbu u suradnji s Hrvatskim željeznicama - 4 vagona glavni su glumci koje možete upoznati u novom ruhu 16. i 17. svibnja 2015. na Glavnom željezničkom kolodvoru u Zagrebu, peron 6. Izložba u 4 stojeća vagona kroz 4 različita doživljaja uvest će nas u autentičnu starozagrebačku atmosferu.

photo4


Projekt Pimp my Pump nastao je negdje pred zimu 2012. godine kada su Bare i Ljuba iz čiste zabave obojili jednu pumpu na Trešnjevci. Naišli su na iznenađujuće pozitivne reakcije ljudi i shvatili da Franceki nisu samo njihova uspomena na djetinjstvo već da je dijele s mnogima u Zagrebu i tu je zapravo krenulo farbanje. Teško je reći tko je baš prvi spomenuo uređivanje pumpi, ali Boris Bare je PMP founding father.

 

photo1

 

photo2 cr

 

photo3

 

photo5


Tko je sve PMP? U životu se bave svim i svačim i naizgled su potpuno različiti; trgovac, dizajner, dimnjačar… no sve ih veže ista strast prema tome da uljepšaju grad u kojem žive i pritom zadrže ona obilježja i uspomene koje su bile osuđene na zaborav i propast. Naime, pumpe su se počele uklanjati s gradskih ulica, a upravo je to ovom akcijom zaustavljeno. I to je možda ono čime se najviše ponose.

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location