Username *
Password *
Remember Me

Galerija Kranjčar ove godine ističe se ciklusom izložaba Mentalni sklop po principu art mentora i sljedbenika: sutra se otvara 5. nizu. - Ovoga puta kustos Mladen Lučić kao umjetnika predlaže Đorđa Jandrića, a za kojeg je Fernando Pessoa dio njegovog mentalnog sklopa te u jednom dijelu i odgovor na pitanje sljedbenika-mentora. Kao i do sada, ciklus se predstavlja samim otvaranjem izložbe, sutra 28. travnja 2015., kojem prethodi razgovor kustosa i umjetnika s početkom u 19 sati. Zanimljivo je i da je Pessoa autor slavnih citata te jedan od najpoznatijih svjetskih književnika - ističe Kristina Bangoura iz Galerije Kranjčar. Izložba je otvorena do 9. svibnja 2015. 

Hrpa Pessoa sibenik


Fernando Pessoa najznačajniji je portugalski književnik i osnivač tamošnjeg modernizma; znan i kao pjesnik Lisabona, njegovoga grada, s kojim je bio i ostao neraskidivo povezan – u njemu se rodio, proveo većinu svojega života i umro.

Postelja za Pessou detalj 2


Đorđe Jandrić predaje na Katedri za kiparstvo Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci u zvanju izvanrednog profesora. Od 1985. član je Hrvatskoga društva likovnih umjetnika u Zagrebu, a od 1993. do 1997. Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Od 1981. redovito izlaže na samostalnim i skupnim  izložbama u zemlji i inozemstvu, a za svoje je radove nagrađivan visokim nagradama. Autor je više kazališnih i filmskih scenografija i jednog kratkometražnog eksperimentalnog filma.

 

Sati detalj cr