Raf Simons za Dior!

  Objavljeno je da će Raf Simons, dizajner koji je nedavno napustio radno mjesto u modnoj kući Jil Sander, od sljedećeg tjedna postati kreativni direktor Diora.

  Nakon godinu dana od kada je Gallianu uručen otkaz, te nakon brojnih nagađanja i pogađanja, službeno je potvrđeno da je nasljednik buntovnog Britanca Johna Galliana – ljubitelj minimalizma, Belgijanac Raf Simons.

  Ova dvojica se razlikuju kao Mars i Venera, i to samo potvrđuje teoriju da je modna kuća Dior uistinu promijenila smjer. Galliano je od revije stvarao show, a od odjeće – teatar. Novog kreativnog direktora ne zanimaju takve stvari. 

  Raf Simons donedavno je radio za kuću Jil Sander gdje je i više nego kvalitetno tom imenu vratio slavu: njegov je dizajn minimalistički, sadrži neku novu, futurističku klasiku, te podržava igru bojama. Prije toga je stvarao za kuće Martina Margiele i Jeana - Paula Gaultiera.

  Danski dizajner razumije new – age eleganciju: odjeću shvaća ozbiljno, klasiku kao obaveznu bazu. Savršena izrada za njega je zakon. Istražuje oblike, inzistira na luksuznim tkaninama, jasnim bojama i uzorcima koji „čine razliku“.

  Bit će i više nego zanimljivo vidjeti kako će se snaći na novom poslu. Naime, ne samo da će raditi Dior pret-a-porter, već i Dior Haute couture! A to ćemo vidjeti već u srpnju, na predstavljanju kolekcija Visoke mode za jesen 2012, naravno u Parizu.

  Izvor: nytimes.com

  haute