Username *
Password *
Remember Me

Grad Strasbourg inicijator je i provoditelj projekta “Benches for Europe” koji prema urbanističkom planu grada pretpostavlja šetnicu u sklopu koje će biti predstavljeno 28 klupa od kojih svaka pojedinačno predstavlja jednu državu članicu Europske Unije. Klupu koja će predstavljati Hrvatsku dizajnirale su i izradile Mia Bogovac, Matea Bronić, Maša Milovac i Kristina Volf iz ženskog kolektiva Manufakturist.

klupa 3 print cr

Imali smo ih priliku pratiti na tjednima dizajna u Beogradu, Beču, Skopju i Sofiji, Dizajn bienalu u Istanbulu, Venturi Lambrate u Milanu te na festivalima ‘Croatie, la voici’ u Parizu, ‘Mikser’ u Beogradu i ‘Dan D’ u Zagrebu, a od 28. svibnja 2015. Manufakturist će svoj pečat u ime RH ostaviti i na šetnici koja se proteže od zgrade Vijeća Europe, Europskog suda za ljudska prava, mosta Ernesta Bevina pa sve do zgrade Europskog parlamenta u Strasburgu.

Naime, Manufakturist klupa odabrana je od strane selekcijske komisije i Grada Strasbourga kao klupa koja će predstavljati Republiku Hrvatsku. Svečano otvaranje šetnice Grada Strasbourga održati će 28. svibnja 2015.

maufakturist web cr
Mia Bogovac, Matea Bronić, Maša Milovac i Kristina Volf iz ženskog kolektiva Manufakturist

Cilj projekta “Benches for Europe” promovirati je kreativnost i sinergiju lokalnih dizajnera, materijala i proizvođača, dok će sama šetnica podići kvalitetu života građana grada Strasbourga te povećati turističku atraktivnost grada. Projekt promovira razmjenu iskustava i dobrih praksi između kolega dizajnera — predstavnika zemalja članica Europske unije.

skica web 2cr

Ovaj odabir javno je priznanje kvalitete profesionalnog djelovanja dizajn studija Manufakturist te autoricama predstavlja iznimnu čast posebice radi europskog konteksta cijelog projekta gdje će hrvatski dizajn proizvod biti ravnopravno predstavljen u zbiru s proizvodima europskih kolega i proizvođača.

O Manufakturist klupi

Vedri tonovi, oble linije i toplina prirodnog materijala Manufakturist klupe pozivaju na predah od svakodnevih aktivnosti. Ovisno o orijentaciji sjedenja, klupa nudi odabir željene vizure grada dok se pomicanjem naslona kreira intimniji ili otvoreniji prostor i raspoloženje.

 

skica web cr

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.