Username *
Password *
Remember Me

Da je kojim slučajem Visoka moda prisutna izvan Pariza, a nije pošto tamošnja regulativa da se netko prozove dizajnerom Visoke mode ima stroga pravila, kod nas bi ta titula uredno mogla pripasti Martini Čičko Karapetrić i Morani Saračević @ Boudoir i njihovoj novoj kolekciji Precious koja je sada, nakon predstavljanja u zagrebačkom Institutu za povijest, dobila i kampanju. Nju pak potpisuje odličan foto-umjetnik, fotograf Mladen Šarić koji sezonama surađuje s autoricama iz Boudoira. One su, naime, za novu kolekciju napravile 20 ručno rađenih haljina s čak 6000 latica.  

Boudoir SS015 Precious 02

Na kraju, smještene u bajkoviti, šumski svijet, ove haljine naprosto prizivaju atmosferu neke od onih serija koje tumače nadnaravne likove i njihov čaroban život. Upravo taj moment kod Boudoirki je sveprisutan, one obožavaju graditi kroz kolekcije taj jedan drugi, romantičan okvir, prepun ženstvenosti ali i ženske snage koja se temelji na nježnosti i krhkosti.

Boudoir SS015 Precious 1

- Inspiracija dolazi sama po sebi i zapravo je nepredvidljiva. Svaka nova kolekcija počinje kreiranjem prve haljine – pričaju Boudoirke - upravo ta prva haljina postaje temelj po kojemu nadograđujemo cijelu kolekciju, zadaje se tema, boje i materijali. Kroz čisti eksperiment i slaganje aplikacija koje podsjeća na igru tetris, došle smo do efektne baze za cijelu kolekciju. Slaganjem različitih tabletića i aplikacija stvorile smo nove teksture i uzorke kakve ne bismo dobile koristeći klasičnu čipku. Naravno, kako izrada kolekcije napreduje, dešavaju se novi momenti i zapravo u pravilu, oni modeli nastali na kraju kreiranja budu uvijek najbolji, jer ideja u međuvremenu sazrije do kraja - .

Boudoir SS015 Precious 03

- Za kolekciju nam je trebalo oko četiri mjeseca rada na dvadesetak haljina. To je jako puno vremena jer po jednoj haljini nam treba minimalno tjedan dana. Sve je ručno šivano i možemo zaista govoriti o jednom pravom coutureu. Prvi put u paleti, u kolekciji imamo hladne tonove sive koje smo kombinirali za bež elementima. Kolekcija sadrži mnogo dugih haljina mat tekstura, pretapanje i slojevitost boja i materijala, aplicirano cvijeće i latice koje daju jednu razigranu formu i volumen haljinama - izjavile su Martina Čičko Karapetrić i Morana Saračević.

Boudoir SS015 Precious 05

Izvanredan i make up koji prati ovu čarobnu modnu dramu potpisuje vrhunski hrvatski vizažist Saša Joković, dok je kosu stilizirala i uredila Milena Maršić iz salona Glamour. Make-up i kosa odlična su kulisa i stilska potpora kreacijama koje nose Larisa, Arijana i Karmen iz agencije Colors Model Management.

Boudoir SS015 Precious 06Boudoir SS015 Precious 07Boudoir SS015 Precious 08Boudoir SS015 Precious 09Boudoir SS015 Precious 10

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location