Username *
Password *
Remember Me

Ovog petka započinje humanitarna akcija Udahnimo život kojom se prikupljaju sredstva za nabavku posebnog instrumenta za osiguranje zračnog puta u anatomski otežanim uvjetima: riječ je o Bonfils intubacijskom endoskopu koji je nužno potreban Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj. Akcija će započeti modnom revijom hrvatskih dizajnera odjeće i nakita koji će svoje najnovije kolekcije predstaviti ovoga petka, 29. svibnja u Muzeju za umjetnost i obrt. Sva sredstva od kupnje ulaznica za ovo humanitarno modno događanje bit će donirana Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj za kupnju Bonfils intubacijskog endoskopa.

Arsenal Ivona Martinko 3 1352734234
Ivona Martinko / Arsenal

- Bonfils retromolarni intubacijski endoskop posebno je pogodan kod limitirane pokretnosti vratne kralježnice, trizmusa ili okovratnika, jer svojom konstrukcijom prati anatomsku strukturu i nije potrebno primjenjivati povećanu silu te je zato osobito prikladan kod otežane intubacije djece. Uspješnost intubacije je 99%, osim u ekstremnim slučajevima kad usna šupljina nije prohodna. Nabavkom tog uređaja uveliko bi se olakšalo malim pacijentima kao i njihovim liječnicima -  objašnjava pročelnica Zavoda za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno lječenje Klinike za dječje bolesti prof. dr. sc. Ljiljana Popović, dr. med.

U petak će u Muzeju za umjetnost i obrt svoje kolekcije predstaviti modni brendovi Hippy garden, LP design i DI Dizajn, dizajnerice Iva Karačić i Ivona Martinko, a posebnu notu čitavom događaju dat će dječja revija modnog brenda daVida's. Projekt su podržali i dizajneri nakita Zdravka Radić, Sabina Kolonić, Saša Magdić, Andrea Rosandić, te Eva Lumezi. Uz pratnju gudačkog kvarteta Four by Quartet nove modele uzvanicima će predstaviti plesačice plesnog centra Tala.

Udahnimo Zivot

- U razgovoru s dr. Markom Mesićem o potrebama djece koja se nalaze na liječenju u Klinici za dječje bolesti Zagreb Klaićeva rodila se želja za pomoći. Željeli smo osvijestiti i građane o potrebama bolesne djece. Puno puta čovjek osjeti potrebu pomoći i često se zapitamo koliko uopće svatko od nas kao pojedinac zaista može pomoći. Potaknuti takvim osobnim razmišljanjima i vlastitim iskustvima iz svakodnevnog života i mi dizajneri udružili smo snage kako bi pokazali što možemo učiniti za naše najmlađe - izjavila je Ivana Bačelić Sajko, dizajnerica brenda DI Dizajn i jedna od inicijatora humanitarne akcije.

Budite i vi dio ove humanitarne priče i kupnjom ulaznice po cijeni od 100,00 kn pridružite se liječnicima Klinike za dječje bolesti Zagreb Klaićeva i hrvatskim dizajnerima kako bi ostvarili cilj i skupili sredstva potrebna za kupnju Bonfils intubacijskog endoskopa.

IvaKaracic
Iva Karačić

 

Humanitarna akcija svoj će početak imati ovaj petak, 29. svibnja 2015., s početkom u 19h u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt (Trg maršala Tita 10) gdje će se održati predstavljanje kolekcija hrvatskih dizajnera odjeće i nakita, a sva sredstva bit će donirana Klinici za dječje bolesti Zagreb Klaićeva za Bonfils intubacijski endoskop.

Humanitarnu akciju Usahnimo život možete podržati donacijom na Žiro račun HR8823600001501627850 sa svrhom plaćanja DONACIJA ZA KLAIĆEVU – UDAHNIMO ŽIVOT.

 

Arsenal Ivona Martinko 2 1352734104
Ivona Martinko / Arsenal

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location