Username *
Password *
Remember Me

Humanitarnom revijom hrvatskih dizajnera nakita i odjeće prošli je vikend započela je akcija Klinike za dječje bolesti Zagreb „Udahnimo život“ kojom se prikupljaju sredstva za nabavku posebnog instrumenta za osiguranje zračnog puta u anatomski otežanim uvjetima. Riječ je o Bonfils intubacijskom endoskopu koji je nužno potreban Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj.

Dizajnerica Ivona Martinko s manekenkama
Ivona Martinko i modeli


Humanitarnom revijom hrvatskih dizajnera na kojoj su sudjelovali dizajneri odjeće - Hippy garden, LP design, DI Dizajn, Iva Karačić, Ivona Martinko i daVida's, i dizajneri nakita Zdravka Radić, Sabina Kolonić, Saša Magdić, Andrea Rosandić i Eva Lumezi, napravljen je prvi korak u prikupljanju sredstava za kupnju Bonfils intubacijski endoskopa, te je skupljeno 30.000 kuna.

Dr. med. Sandra Alavuk s plesacicama plesnog centra TALA u kreacijama brenda LP design
Dr. med. Sandra Alavuk s plesačicama plesnog centra TALA u kreacijama brenda LP design


Sredstva od kupnje ulaznica za humanitarno modno događanje, kao i od prodaje odjevnih komada i nakita koje su dizajneri poklonili donirat će se Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj za kupnju Bonfils intubacijskog endoskopa. Doprinos akciji dali su i gudački kvartet FOUR by Quartet, te plesačice plesnog centra Tala.

 

Dizajnerica nakita Zdravka Radic s modelom
Dizajnerica Zdravka Radić


„Bonfils retromolarni intubacijski endoskop posebno je pogodan kod limitirane pokretnosti vratne kralježnice, trizmusa ili okovratnika, jer svojom konstrukcijom prati anatomsku strukturu i nije potrebno primjenjivati povećanu silu te je zato osobito prikladan kod otežane intubacije djece. Uspješnost intubacije je 99%, osim u ekstremnim slučajevima kad usna šupljina nije prohodna. Nabavkom ovog uređaja uvelike će se olakšati malim pacijentima kao i njihovim liječnicima“, objašnjava pročelnica Zavoda za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno lječenje prof. dr. sc. Ljiljana Popović, dr. med.

No akcija ovdje ne završava već se pripremaju novi koraci kojima će se prikupiti ostatak novca, do potpune realizacije. U međuvremenu i vi možete podržati akciju „UDAHNIMO ŽIVOT“ donacijom na Žiro račun HR8823600001501627850 sa svrhom plaćanja DONACIJA ZA KLAIĆEVU – UDAHNIMO ŽIVOT.

 

hippy garden tala

Hippy Garden

 

Humanitarna-revija-za-humanitarnu-akciju-Udahnimo-zivot

 

Iva-Karacic

Plesačice studija Tala u kreacijama Ive Karačić

 

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location