Username *
Password *
Remember Me

Praški kvadrijenale (PQ) 2015 - studentska selekcija, izložba kostimografije studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta iz Zagreba, održat će se od 18.6. do 28.6.2015. u Bethlehem chapel u Pragu.  Riječ je o prvom nastupu studenata kostimografije u povijesti hrvatskih nastupa na Praškom kvadrijenalu, najvećoj Svjetskoj izložbi scenografije i kazališnog oblikovanja prostora. Organizator je ULUPUH u suradnji s Tekstilno-tehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu – zavod za dizajn tekstila i odjeće, diplomski studij kostimografije.

Foto Sanja Jakupec 2

Izložba će se sastojati od kostima i maski, radova studenata za predstavu Orfej i Euridika, Christopha Wilibalda Glucka, koja je premijerno izvedena u KD Lisinski u Zagrebu u ožujku 2014. godine, uz direktan TV prijenos. Projekt je nagrađen Rektorovom nagradom za projekt u cjelini i Posebnom rektorovom nagradom za kostimografiju studenata TTF-a. Izložba je prijavljena i prihvaćena od strane organizatora PQ kao nacionalna studentska selekcija. U Pragu će se ovaj projekt predstaviti multimedijalno, te će uz kostime biti realizirana projekcija snimke nastajanja i izvedbe predstave - Making of u autorstvu studenata Akademije dramske umjetnosti.

foto adu euridika

Iako je projekt prijavljen kroz diplomski studij kostimografije ovim nastupom na najznačajnijoj svjetskoj izložbi kazališne primijenjene umjetnosti predstaviti će se, osim Studija kostimografije TTF-a, posredno i studenti Akademije likovnih umjetnosti, Akademije dramskih umjetnosti te studenti Muzičke akademije u Zagrebu, koji su sudjelovali u projektu. Scenografiju za predstavu izveli su studenti Akademije likovne umjetnosti i Arhitektonskog fakulteta sa svojim mentorima – prof. Zlatkom Kauzlarić Atačem (ALU) i Tanjom Lacko, docenticom (ADU). To je velika promocija zagrebačkog Sveučilišta, svih njegovih umjetničkih akademija te 250 studenata koji su sudjelovali u projektu sa svojim mentorima.
Mentorica studentima kostimografije i kustosica izložbe je Ivana Bakal, docentica, vanjski suradnik na TTF-u, Studij za kostimografiju. Likovni postav izložbe potpisuju Ivana Bakal i Marin Sovar.

Foto. Sanja Jakupec

 

Foto Sanja Jakupec