Username *
Password *
Remember Me

Ikeina stropna lampa PS 2014 nagrađena je prestižnim međunarodnim dizajnerskim priznanjem Red Dot Award: u konkurenciji od gotovo 5.000 pristiglih dizajnerskih radova iz 56 svjetskih zemalja, 38 članova žirija odabralo je ovu kreaciju zbog dobre izvedbe i promišljenog dizajna te načina na koji svjetiljka raspršuje svjetlost.

IKEA PS 2014 visilica 


- Inspiraciju za dizajn PS 2014 crpio sam iz filmova znanstvene fantastike i kompjuterskih igrica koje jako volim. Želio sam napraviti svjetiljku koja omogućava ručno prigušivanje svjetla promjenom oblika sjenila. Kada je zatvorena, ona sliči na vatrenu kuglu, a povlačenjem uzice sjenilo se otvara i propušta svu svjetlost - objasnio je David Wahl, autor nagrađenog dizajna.

 David Wahl dizajner IKEA PS 2014 vislice
David Wahl


Struktura lampe izgleda vrlo fragilno, međutim ona se povlačenjem uzice pretvara u kompaktnu kuglu koja ne zauzima puno prostora, što je velika prednost kod malih stanova, ali i prilikom radova u domu ili preseljenja.  Nakon Red Dot Award ceremonije koja se održala jučer Essenu, PS 2014 bit će izložena, zajedno s ostalim pobjedničkim radovima iz 31 kategorije, na „Design on stage“ izložbi u Red Dot Design muzeju tijekom četiri tjedna, a nakon toga postat će dio stalne postave muzeja.

 

IKEA PS 2014 visilica 1 cr

IKEA PS 2014 visilica 2 cr

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.