Username *
Password *
Remember Me

Element istraživanja Vedrane Mastele je prostor između odjeće i tijela – on manipulira siluetu jer ponekad ga ne vidimo, osim u slučajevima kad autorica koristi transparentne tkanine. Onda postaje dublja, dinamična u pokretu, voluminozna dok stoji. - Upravo dodavanjem prostora, tj. umetanjem različitih materijala na određenim dijelovima kroja, mijenja se volumen odjevnog predmeta. Određeni modeli od prozirnih tkanina potpuno otkrivaju tijelo namećući pitanje prostora i funkcije same tkanine – ističe autorica o ljetnoj kolekciji The Throw.

ss15tt8

Inspiracija dolazi iz rada umjetnika i aktiviste Gustava Metzgera, Liquid Crystal Enviroment – fotografiju potpisuje studio Pozitiv, model je Tea Matijević, make-up je radila Tena Bašić, cipele su iz dućana Högl. U sivilu tonova ističe se sunčana žuta i to na račun romantike, smještena je na velike volane koji također ispituju igru volumena i modnih dimenzija.

ss15tt2

Vedrana Mastela, mlada dizajnerica s diplomom zagrebačkog TTF-a može se pohvaliti međunarodnom zapaženošću. Diplomska kolekcija 'Destroyed Creation' prikazana je na tjednu mode u Latviji, te na International Emerging Designer Awardsima, jednom od najznačajnijih natjecanja mladih dizajnera koje se održava na Novom Zelandu. Mastela je jedna od dizajnerica zastupljenih na Not just a label-u, međunarodnoj platformi koja zastupa pionire suvremene mode. Kroz brojne se izložbe i revije predstavila i domaćoj javnosti.

ss15tt1ss15tt2ss15tt3ss15tt5ss15tt9ss15tt10ss15tt11