Username *
Password *
Remember Me

- Kad smo odjenule romantične cvjetne haljine s potpisom dizajnerskog dvojca Elfs stvarno smo se osjećale drugačije... bio je to instant odmak od očekivanih kombinacija za izvedbe klasične glazbe - priča Renata Penezić, voditeljica Zagrebačkog ansambla flauta, o snimanju promotivnog spota za ansambl. - Htjele smo konačno nešto promijeniti u više manje očekivanom dress-codeu glazbenica pa se nekako prirodno rodila suradnja sa TTF-om i Zavodom za dizajn, gdje nam ekipa studenata uz stručno vodstvo docentice Irene Šabarić pomaže osmisliti styling. Surađujemo i s timom izvrsnih vizažistica iz Profocusa, a krajnja namjera ove suradnje je da budemo originalne. Ne želimo imati klasičnu uniformu, uobičajenu na koncertnim podijima, već da svaka tema koncerta ima potporu i u cjelokupnom izgledu ansambla. Jer puno je ljepše koncerte slušati i gledati - ističe Renata.

 glazbenice17

Cilj spota, u kojemu flautistice nose Elfs haljine, je predstavljanje šarolikog rada Ansambla koji će početi s prikupljanjem donacija za kupnju dubokih kontrabas i subkontrabas flauti, jedinstvenih boja tona čime će Ansambl biti u mogućnosti nevjerojatno proširiti svoj repertoar i pomaknuti izvođačke granice.

Zagrebački ansambl flauta je jedini ansambl takvog sastava u Hrvatskoj u kojem se susrelo deset djevojaka i žena koje uz svoje umijeće sviranja flauta i glazbenog surađivanja istodobno vole sve što i svaka žena voli: modu i ljepotu.

 

 


Svoju kreativnost nastavljaju i ove jeseni kada će održati mnoge koncerte u Hrvatskoj i inozemstvu te publiku upoznati s potpuno drugačijim pristupom glazbi. U planu je zadnji koncert u sezoni njihove sezone Tri godišnja doba koji će se održati 25.10.2015. u 12 sati u Kući arhitekture-Oris. Koncert nosi naslov Putovanje (East meets West) i posvećen je susretu dalekih kultura Istoka i Zapada, njihovim razlikama, znatiželji pri prvom susretu, prihvaćanju i prožimanju. 

 glazbenice12

Koncert je ujedno i uvod u putovanje koje ansamblu predstoji-još jedna u nizu uspješnih turneja, ovoga puta po Austriji, Češkoj i Slovačkoj, koja će se održati od 7.-16.11.2015. ZAF čeka još jedno gostovanje - u prosincu u Mađarskoj. Prosinac je mjesec darivanja, stoga će i ove godine Zagrebački ansambl flauta darivati djecu humanitarnim koncertima u suradnji s Lions klubom Kontesa Nera.

Foto: Tomislav Veić

BLV 2193glazbenice2glazbenice3glazbenice5glazbenice8glazbenice9

glazbenice17glazbenice23glazbenice30glazbenice31

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location