Username *
Password *
Remember Me

Novo ime Cro A Portera mlada je dizajnerica Loreta Gudelj koja dolazi iz poznate zagrebačke dizajnerske obitelji Gudelj: pod umjetničkim imenom Loré autorica donosi etno viziju svog modnog svijeta. - Loré je priča o ljepoti hispanske tradicije – otkriva autorica - i načina na koji se ona može održati. Hispanska je Amerika specifična po autogenom stanovništvu koje običaje predaka prenosi s koljena na koljeno. Sastavni su dio tih običaja i različite vrste rukotvorina. Inspiraciju za zimsku kolekciju pronašla sam u Guatemali i tradicionalnim tkaninama majanske zajednice - .

Lore 1 web

Tkaninu korištenu u izradi Loré kolekcije izradio je Željko Pušić, višestruko nagrađivani tkalac na području Srednje Europe, stoga je sje skupa svojevrsni hommage njegovom radu kao i tradiciji ručno izrađenih odjevnih predmeta. - Za svaki od materijala u Loré kolekciji potrebni su sati preciznog rada, a rezultat su jedinstveni, neponovljivi i neindustrijski proizvedeni odjevni predmeti. Uz Željka Pušića, na kolekciji su radile i vrsne tkalje Miroslava Margetić te Ivna Matičec čiji rad i predanost iznimno cijenim - objasnila je Loreta Gudelj.

Lore 3 web


Nakit je dio kolekcije, a potpisuje ga umjetnica Marina Marinski. Radi se o kombinaciji boja koje prate cijelu etno priču: tu su predivna nijansa terracote, plava, narančasta. Posebnost kolekcije odjeće svakako je povratak starim obrtima koji polagano izumiru kao i prirodnim materijalima koji garantiraju udobnost i mekoću. Iako su tehnike starinske i vrijedne, kroj je jednostavan, linija odjeće nudi basic komade koji se dobro kombiniraju. I u dosluhu su s tekućim svjetskim trendovima koji naglašavaju važnost malih, posebnih serija, daleko od masovne proizvodnje.

 

Lore 2 web
Foto: Franjo Matković
Make-up: Karen Begić-Jukčić
Kosa: Vanessa Žigić
Styling: Petra Terešak
Modeli: Bianca i Franka B.