Username *
Password *
Remember Me

U raznim smo se filmovima našli posljednje, treće večeri ovosezonskog Cro A Portera koji je protekli vikend završio u Hauba @ Lauba: Evan East odveo nas je na sam rub civilizacije svojom odličnom apokaliptičnom pričom, s Jelenom Holec posjetili smo svijet viteških ornamenata i njezinih famoznih motiva, XD Design donijela je dašak hladnog Grenlanda, Twinsi su nas pozvali na bal u čast Hrvatskog narodnog preporoda, Lokomotiva se divi svijetu šišmiša i mačaka... Za odličnu mušku kolekciju zaslužan je Tomislav Bahorić i njegov Spirit by T.B. Crna opsesija donosi voluminozni, mekani, avangardni pret-a-porter, gotovo unisex krojeva. Nakon sezone pauze, vraća se Sonja Lamut i donosi svoj prepoznatljivi retro chic optočen aplikacijama.

EVANEAST3
Evan East


Koliko jeans može biti inovativan pokazuje Even East iliti Vedran Srdelić. Njegove jakne prava su modna poslastica: osim što su kemijski tretirane pa otkrivaju individualno lice, složene su slojevito, rebrasto i arhitektonski. Kolekciji je ime Uranus: - ime sam dao po planetu koji štiti i stoji iza svega što je individualno, posebno - veli autor. Pa je uzeo jedan banalan i široko rasprostranjen materijal i od njega napravio nešto unikatno. Kako će se uzorci kemijskim tretiranjem složiti ponekad je nemoguće znati, pa je ta slučajnost krajnjeg rezultata zapravo najoriginalnija. A gas maske? Ako dođe do apokalipse, dobro je znati da ta brutalna oglavlja pašu uz nabrijani denim...

 

JELENA HOLEC 1
Jelena Holec


I Jelena Holec obožava intervenciju na tekstilu, uzorak kreira kompjuterski te ga potom printa na materijal. Ime kolekcije je Y's Brigade: - fokus sam imala na militarizmu Srednjeg vijeka, renesanse i baroka te proučavanju ornamenata na viteškoj opremi i armatura koje štite tijelo u borbi - . Ideja djeluje opako no rezultat je zapravo vrlo ženstven. Jelenine predivne haljine možda kreću od snažne borbe, no kad prijeđu njezin kreativni put, one su prave predstavnice romantike i nježnosti. Izgleda kao da je ona u toj ideji viteštva pronašla krhkost.

 

TWINS1


Twinsi, duo kojeg čine dizajneri Damir Begović i Domagoj Štimac, već očekivano donose jednu zanimljivu priču a inspiracija je važan događaj iz naše povijesti odnosno Hrvatski narodni preporod. Za vintage dame stvorena je nova kolekcija: uz detalj trobojnice i ordene koji služe kao nakit, tu su princess haljine s ogromnim mašnama na ramenima, crveni kaputi army stila i hibrid haljine i hlača od crnog organdija. Lako je zamisliti cijelu tu paradu na nekom plavom, kraljevskom tepihu ili na balu u čast krunidbe ili proglašenja Predsjednice. Kad oduzmemo styling, radi se o elegantnoj kolekciji inspiriranoj visokim društvom. A možemo u njoj čak zamisliti i heroine Hitchcockovih filmova...

 

SPIRIT BY TB 4
Spirit by T. B.


Spirit by T.B. predstavio je Silent kolekciju: mračni tonovi i naborana konstrukcija gornjih unisex komada i hlača imaju bazu u grunge i army stilovima. Doduše radi se o pojednostavljenoj varijanti spomenutih trendova koji zajedno kreiraju new-age minimalizam u materijalima kao što su eko koža i vuna. Praktičnost je naglašena kosim krojevima koji omataju tijelo na ležeran način, a upravo to karakteristika je svake kolekcije Tomislava Bahorića.

XENIA DESIGN11
XD Xenia Design


Ksenija Vrbanić često putuje avionom jer redovito je gost na svjetskim modnim sajmovima gdje buyeri kupuju XD Xenia Design za svoje concept dućane... i tako godinama. Upravo pogled s visine na oblake i površine Grenlanda, ali i ostalih krajeva svijeta, inspiracija je za novu kolekciju XD Clouds: tema su pahuljasti vatasti motivi, boja neba i snježno bijela. No, tu je i njezina vječna ljubav, duboka crna, koju Ksenija donosi u ležernim haljinama za svaki dan jer jako dobro zna kako se radi pret-a-porter s potpisom tonova koji definiraju prirodu oko nas.

 

SONJA LAMUT11
Sonja Lamut


Simpatičan retro omiljeni je stil Sonje Lamut: visoko kopčanje, detalji poput dugačkih resica koje prekrivaju leđa pa se sakrivaju iza remena, topli sakoi s aplikacijama elementi su njezine nove kolekcije. Resice su narasle i na dugačkim prslucima te ih plesno dinamiziraju, dok suknja ima retro proštepano lice sa sitnim kristalima u pastelnim tonovima, što je svojevrstan potpis ove autorice.

 

LOKOMOTIVA4
Lokomotiva


Lana Puljić i Luka Grubišić @ Lokomotiva predstavili su teatralne haljine kao hommage svijetu tame: raskošne večernje toalete konstruirane su poput oštrih stršećih slojeva satena. Predlažu ih za noćne glam izlaske i ističu: - inspiracija su šišmiši, mistična i veličanstvena bića koje se bude i žive po mraku, božanska bića - mačke i mjesečev cvijet koji cvate samo po mraku - . Silueta je naglašeno ženstvena, struk je istaknut a krinolina se širi do koljena ili niže. Trebate li dramatičnu crnu ili bijelu haljinu za slavlje i poželite li se osjećati poput mitskog bića, možda se ovdje krije odgovor...

 

EVANEAST1

Evan East

EVANEAST2

Evan East

EVANEAST5

Evan East

EVANEAST11

Evan East

EVANEAST12

Evan East

EVANEAST13

Evan East

EVANEAST14

Evan East

 

JELENA HOLEC 1

Jelena Holec

JELENA HOLEC 2

Jelena Holec

JELENA HOLEC 3

Jelena Holec

JELENA HOLEC 5

Jelena Holec

JELENA HOLEC 7

Jelena Holec

JELENA HOLEC 11

Jelena Holec

JELENA HOLEC 12

Jelena Holec

JELENA HOLEC 15

Jelena Holec

 

LOKOMOTIVA1

Lokomotiva

LOKOMOTIVA2

Lokomotiva

LOKOMOTIVA3

Lokomotiva

LOKOMOTIVA4

Lokomotiva

LOKOMOTIVA11

Lokomotiva

LOKOMOTIVA15

Lokomotiva

 

SONJA LAMUT1

Sonja Lamut

SONJA LAMUT2

Sonja Lamut

SONJA LAMUT3

Sonja Lamut

SONJA LAMUT6

Sonja Lamut

SONJA LAMUT11

Sonja Lamut

SONJA LAMUT14

Sonja Lamut

SONJA LAMUT22
Sonja Lamut

 

SPIRIT BY TB 1

Spirit by T.B.

SPIRIT BY TB 2

Spirit by T.B.

SPIRIT BY TB 6

Spirit by T.B.

SPIRIT BY TB 11

Spirit by T.B.

SPIRIT BY TB 12

Spirit by T.B.

SPIRIT BY TB 15

Spirit by T.B.

SPIRIT BY TB 22

Spirit by T.B.

 

TWINS1

Twins

TWINS2

Twins

TWINS3

Teins

TWINS4

Twins

TWINS5

Twins

TWINS11

Twins

TWINS22

Twins

TWINS55

Twins

 

XENIA DESIGN1

XD Xenia Design

XENIA DESIGN2

XD Xenia Design

XENIA DESIGN3

XD Xenia Design

XENIA DESIGN4

XD Xenia Design

XENIA DESIGN5

XD Xenia Design

XENIA DESIGN12

XD Xenia Design

XENIA DESIGN22
XD Xenia Design