Username *
Password *
Remember Me

Renomirano modno umjetničko događanje Modni ormar najavljuje jubilarno deseto izdanje: od 4. do 30. studenog 2015., u organizaciji Tekstilno – tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, ovo jedino strukovno natjecanje u Hrvatskoj, koje, uz sudjelovanje inozemnog žirija sastavljenog od vrsnih stručnjaka sa područja mode, dizajna i kostimografije, otkriva i predstavlja nove mlade talente i otvara im vrata u svijet mode.  


opn
5.MO 2010 11.11.2010.  Zagreb - 5. Modni ormar, revije studenata Tekstilno - tehnološkog fakulteta. Dizajn: Antonia Jakšić i Lara Pašalić.


- U ovih devet godina Modni ormar je izrastao u veliki projekt koji je nažalost više cijenjen vani nego u Hrvatskoj. On nije ni najbolji ni najveći ali ono što je važno istaknuti jest to da pokriva isključivo struku i nije samo još jedno modno događanje. Moda ovdje služi kao pomoćno sredstvo kako bi se, kroz natjecanje, prikazalo dizajnersko  školovanje mladih studenata ispred stručnog internacionalnog žirija. Ovo je za njih izvrsna prilika i platforma za daljni rad, a otvara im se i mogućnost za sudjelovanjima na ostalim događajima u zemlji i u svijetu samim time što im je rad prikazan i potvrđen ispred internacionalnog žirija sastavljenog od eminentnih profesora sa dizajnerskih studija u svijetu ali i samih dizajnera - izjavila je mentorica Modnog ormara, red.prof.art Nina Režek-Wilson.

6.MO revija  SANJA ŠVRAKA
6.MO revija Sanja Švraka


Jubilarno izdanje započinje u srijedu 4. studenog u 19 sati otvaranjem izložbe studenata studija modnog dizajna na Tekstilno – tehnološkom fakultetu i njihovih gostiju pod imenom Izlog u radu 5 koja će biti postavljena u Muzeju suvremene umjetnosti. Središnje događanje Modnog ormara je predstavljanje revija radova 10 najboljih studenata, odabranih na natječaju u organizaciji fakulteta sredinom godine koje je na rasporedu u četvrtak, 5. studenog u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru. U petak, 6. studenog na rasporedu je revija diplomiranih studenata Tekstilno – tehnološkog fakulteta, već afirmiranih dizajnera u Zagrebačkom plesnom centru s početkom u 20 sati, a to su revije Martine Herak, Ane Kujundžić, Bibe Šipek, Ane Marie Ricov, Ivice Klarića, Tomislava Jerčića, Xenie Dizajn, Igora Galaša, I-GLE i Renate Svetić.

3.MO 2008 MUO  modna revija NEVEN MIHIĆ foto Anto Magzan
3.MO 2008 MUO  modna revija Neven Mihić, foto: Anto Magzan


Kroz mjesec dana bogatog programa koji nas očekuje u sklopu ovogodišnjeg izdanja Modnog ormara, uz otvorenja izložbi, revije i natjecateljski program, pokazat će se sva kreativnost mladih, ali i starijih generacija. Predstavljanjem domaćoj i inozemnoj sceni najboljih studenata Tekstilno - tehnološkog fakulteta i drugih srodnih umjetničkih struka, putem jedinstvenog strukovnog natjecanja, jedan je od osnovnih ciljeva ovog događanja kao i afirmacija i praktično radno iskustvo mladim talentima, poticanjem suradnje studenata i partnera Modnog ormara. Radove, uz podršku struke, predstavljaju pred međunarodnim i novinarskim žirijem što za studente predstavlja ujedno i prvo radno iskustvo.

 

4. Modni ormar 2009 revija  Mustre- dizajn Sanja Jakupec
4. Modni ormar 2009., revija Mustre, dizajn Sanja Jakupec


Projekt Modni ormar je jedino institucionalno strukovno modno umjetničko događanje u Republici Hrvatskoj pokrenuto 2006. godine.  Do sada je razvio kvalitetnu platformu vrhunskih stručnjaka koje okuplja unutar svih projekata koji se realiziraju pred međunarodnim žirijem u svrhu promoviranja hrvatske modne i umjetničke scene, čime svjedoče naši studenti i diplomirani dizajneri na osvojenim nagradima i  međunarodnom uspijehu.

 

5.MO 2010 MSU postavljanje izložbe IZLOG U RADU Ijpg
5.MO 2010 MSU postavljanje izložbe IZLOG U RADU

 

Modni ormar financira se isključivo sredstvima i suradnjom s partnerima projekta koji ujedno osiguravanju i nagradni fond za pobjednike natječaja a to su Studij dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, Akademija dramskih umjetnosti, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Hrvatska gospodarska komora, Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, Ministarstvo pomorstva, prometa i veza, Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu, Galerija ULUPUH i Zagrebački plesni centar, Hrvatski institut za pokret i ples te Francuski institut u Zagrebu.

 

4.MO 2009 kazaliste KOMEDIJA foto ANTO MAGZAN  kostimografski dan

4.MO 2009. kazalište KOMEDIJA, foto ANTO MAGZAN, kostimografski dan

5.MO foto ANTO MAGZAN  modna revija modne dizajnerice MILENA ROGULJ

5.MO foto ANTO MAGZAN  modna revija modne dizajnerice MILENA ROGULJ

5.MO modna dizajnerica ANa FUCIJAŠ u akciji  za svoju reviju i odradila i make-up  foto ANTO MAGZAN

5.MO modna dizajnerica ANA FUCIJAŠ u akciji za svoju reviju, foto ANTO MAGZAN

6.MO foto Zvonimir Kosinjski  izložba kostima GALERIJA STANČIĆ

6.MO foto Zvonimir Kosinjski, izložba kostima GALERIJA STANČIĆ