Username *
Password *
Remember Me

Hrvatski balonaši i padobranci borave u Dubaiju, gdje na Svjetskim zračnim igrama brane boje Hrvatske među više od 1000 sportaša iz 54 zemlje, koji se natječu u 23 discipline. Helikopteri, avioni, baloni na vrući zrak, zračni brodovi, žiroplani, zmajevi, padobrani itd. dopremljeni su iz cijeloga svijeta, a svi sportaši dočekani su najtoplijom dobrodošlicom.

SvjetskeZracneIgre BALONI Dubai  1

Već spektakularnom ceremonijom otvaranja koja je svojom produkcijom bila dostojna Olimpijskih igara, Dubai se pokazao u najboljem svjetlu i dao naslutiti da za organizaciju ovih Igara neće štedjeti ni na čemu. Fantastičnom su priredbom proveli gledatelje kroz povijest ovog pustinjskog naroda, dočarali njihovu ljubav prema avanturi i tradiciju zajedništva koja je temelj samih Emirata. Pokazali su kako se sve te vrijednosti spajaju na ovim Olimpijskim igrama zračnih sportova, jer na njima najhrabriji avanturisti istovremeno odmjeravaju snage te pokazuju neizmjerno poštovanje jedni prema drugima, ali i prema nebu, koje je njihova arena.

SvjetskeZracneIgre BALONI Dubai  13

Upravo su baloni na vrući zrak, među kojima i balon Grada Zagreba, pred tisućama gledatelja i kamerama medija iz cijeloga svijeta otvorili ovo događanje kada su 2. prosinca 44 balona preletjela Dubai u znak proslave 44. godišnjice Emirata. Već se tada dalo naslutiti da će ovaj događaj za balonaše biti uistinu nešto posebno.

SvjetskeZracneIgre BALONI Dubai  3

Boje Hrvatske u Zagreb balonu brane Igor Mikloušić, Bojan Kugler, Ivan Cvirn, Marija Petrić Mikloušić i Iva Šulentić iz Balon kluba Zagreb, a vođa hrvatske delegacije je Dragan "Tom Balon" Mikloušić, hrvatska balonaška legenda. Trenutno naša ekipa zauzima visoko 21. mjesto, a utrke se nastavljaju sutra, kada se vremenska situacija smiri.

SvjetskeZracneIgre BALONI Dubai  6SvjetskeZracneIgre BALONI Dubai  7SvjetskeZracneIgre BALONI Dubai  9SvjetskeZracneIgre BALONI Dubai  11SvjetskeZracneIgre BALONI Dubai  12

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location