Username *
Password *
Remember Me

O legendarnoj dizajnerici snimljeno je niz filmova: jedan od njih je Coco avant Chanel (režija Anne Fontaine) s preslatkom Audrey Tautou iz 2009., koji tumači život s početka karijere. Uradak donosi pregled njezinog fantastičnog androginog stila po kojemu je autorica postala poznata te kojim je šokirala tadašnje dame jer je bio suviše androgin i napredan za ono vrijeme.

CBC 4 L

Prva desetljeća prošloga stoljeća muška i ženska moda odnosno način odijevanja bili su strogo odvojeni - za nju suknja i kaputići naglašenog struka (po mogućnosti sa čvrstim korzetom) a za njega hlače i sako ravnog kroja. Coco je sve to zamijenila i pomiješala, bila je uporna na temu udobnosti te inzistirala na posuđivanju odjeće od svog dečka. I to je na kraju rezultiralo čitavim nizom njezinih kreacija koje su zaobišle ženstvenost (po tadašnjoj definiciji) i nudile klasičan casual stil. U filmu je prikazano kako ona odbacuje korzet kao sputavajući tadašnji must have ženske garderobe i uvodi ležerniji i inovativniji pristup odijevanju.

coco6cocobeforechanelpiccoco before chanel03Coco-Avant-Cahenlcoco-avant-chanel-gallery2coco-before-chanel-screenshotcoco-before-chanel-27350 1coco before chanel20

coco chanel

coco3coco before chanel60

CocoAvantChanel06 V 10July09 PRCBC 1 L

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location