Username *
Password *
Remember Me

Nicole Kidman je kao savršena ženica utjelovila pravu, prepariranu Stepfordsku suprugu u istoimenom filmu iz 2004. (prva je ekranizacija horor romana Ire Levin napravljena 1973.). Haljine koje nose ona i njezine umjetne kolegice prekrasna su paleta formi iz pedesetih, s uskim strukićima, cvjetnim motivima, raskošnim volanima, čipkom… Tu su nezaobilazne visoke potpetice i još viša kosa, slatki ukrasi kakve nose djevojčice, rajfovi i veliki osmjeh. Priča se zasniva o ženama robotima koje su savršene, kreirane za svoje mužeke, a sve skupa prati prenabrijana ženstvena i sasvim slatka moda.

Stepford-Wives-stepford-wives-2004-6886558-2200-1442

Impozantna glumačka ekipa - Nicole Kidman, Matthew Broderick, Bette Midler, Christopher Walken i Glenn Close – uređena je do maksimuma, speglana po mjerama malog gradića u kojemu je sve savršeno, na prvi pogled, no zapravo se radi o ne tako pozitivnoj atmosferi. Inače, nova je ekranizacija podbacila na box officeu, usprkos jakim glumcima i scenariju Paula Rudnicka te režiji Franka Oza, dok je original iz 1973. polučio veliki uspjeh i zabilježio kulturološki utjecaj. Naime, ono je vrijeme bilo doba paljenja grudnjaka i hipi je zavladao svijetom, stoga je morbidna i ironična priča o ženama koje su doslovno manipulirane kako bi bile apsolutno podređene muškarcima (uz, naravno, savršen izgled), bila pun pogodak. Brutalno je skrenula pažnju na položaj žene u društvu, koje se upravo budilo iz takvog stanja… Ipak modno je nova varijanta itekako zadovoljila apetite za simpatičnom i ženstvenom garderobom koju stepfordske supruge nose – čak i kad kuhaju. Glave ukrašavaju tiarama, make-up je postojan, osmjeh na mjestu.

Blog-Stepford-Kidmanstep9step supruge

Gore poster za 2004., dolje za film iz 1975.

Stepford wives1975dressglenn close i Christopher WalkenstepStepford-Wives-The-DI-3stepfordStepford2stepford55stepford558