Username *
Password *
Remember Me

Neven Mihić, modni dizajner po struci, jedan je od naših najboljih kazališnih kostimografa novije generacije a sada njegove tokice i šešire (koji su mu velika strast) možete pogledati i  u zagrebačkom lounge baru Witness (Amruševa 1) u sklopu izložbe Fascinatori. Postat ćete svjedoci njegovog stylish i elegantnog dizajna koji vuče inspiraciju iz stilova s početka prošloga stoljeća, kad su žene za brojne prigode nosile tokice i šeširiće ukrašene majušnim, no fascinantnim detaljima.

NEVEN MIHIC 1

- Pokrivala za glavu napravio sam od filca s detaljima od nojevog perja i svjetlucave čipke. Inspirirala me i popularna, izvanredno kostimografski osmišljena serija Downton Abbey. Izradio sam ih uglavnom ručno, za dio sam koristio mašinu - izjavio je Neven Mihić. Autor je svoje djelovanje usavršio upravo u mini šeširima, kreira ih s elegancijom retro dizajna koji je ženstven i skladan. Rezultat izgleda poput pravog umjetničkog djela! Svakako bi se kolekcija svidjela britanskim damama koje glavu s ponosom ukrašavaju prilikom odlaska na konjičke utrke. Neven inače radi kostimografije za balet, operu i druge kazališne forme.

Foto: Marko Kodila i Boris Mataković

NEVEN MIHIC 4

- Cilj mi je tokice vratiti u svakodnevnu garderobu dama, naročito kad se radi o posebnim prigodama kao što su vjenčanja, krštenja, odlazak u kazalište… - izjavio je kostimograf Neven Mihić.

NEVEN MIHIC 2NEVEN MIHIC 3NEVEN MIHIC 5NEVEN MIHIC 6NEVEN MIHIC 7NEVEN MIHIC 9NEVEN MIHIC 10NEVEN MIHIC 11NEVEN MIHIC 12

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location