Username *
Password *
Remember Me

Projekt Google Cultural u svoje galerije svjetskih muzeja uvrstio je i zagrebački Muzej za umjetnost i obrt (MUO) te Galeriju naivne umjetnosti Hlebine iz Koprivnice. Zaljubljenici u umjetnost diljem svijeta na google.com/culturalinstitute mogu razgledavati virtualne izložbe te stalni postav brojnih galerija i muzeja, među kojima su sada i dva naša. U mogućnosti ste virtualno prošetati i uz pomoć usluge Street View, te posjetiti brojne art adrese diljem svijeta.

dragica smid MUO sesir 1906
Dragica Šmid, šešir 1900. MUO


Posebno dizajnirani uređaj Street View trolley snimio je fotografije od 360 stupnjeva odabranih galerija koje su potom spojene, omogućujući jednostavnu navigaciju kroz preko 25 soba unutar MUO-a uključujući galerije sa slikama, te gornji kat s kolekcijama keramike, satova, bjelokosti, metala i tekstila.

MUO GOOGLE GALLERIES

MUO @ Google Cultural


Za online posjetitelje posebno su razvijene virtualne izložbe te je moguće razgledati dvije interaktivne izložbe, koje su uredili stručnjaci Muzeja za umjetnost i obrt. Digitalne izložbe uz pomoć izložaka iz stalne postave pričaju priču o promjeni stilskih razdoblja od gotike do grafičkog i produkt dizajna 1990-tih godina kao i priču o stogodišnjem razvoju ručnih satova.

Nedavno je u MUO otvorena zanimljiva izložba Pokrenuto oko – talijanska kinetička umjetnost 1950-ih do 1970-ih.

tomislav krizmanPorcelain Manufactory Pfeiffer und Löwenstein MUO
Tomislav Križman Porcelain Manufactory Pfeiffer und Löwenstein MUO

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location