Username *
Password *
Remember Me

Vjenčanje je uvijek funny tema za film – netko bježi, netko kasni, netko se napije, veli neke krive stvari, radi gluposti… ali uvijek je u fokusu ta fantastična bijela kreacija koja izaziva dosta stresa. Neki se filmovi vrte oko same ceremonije, kao na primjer Moje grčko vjenčanje čiji drugi nastavak stiže u Cinestar kina 31. ožujka, ili pak Odbjegla nevjesta u kojoj legendarna Julia Roberts zbriše od oltara baš svaki put…

 best-movie-wedding-dresses-my-big-fat-greek-wedding-630
My big fat greek wedding - 31. ožujka u Cinestar stiže i nastavak... kako se ekipa snašla nakon deset godina? A tu je, naravno, i još jedno vjenčanje!


U Mamma mia vidjeli smo Amandu Seyfried u ležernoj boho kreaciji, ipak se radi o svadbi uz more, dok su Anne Hathaway i Kate Hudson u Bride wars odjenule haljine po mjeri glamuroznog vjenčanja: raskošne kreacije od satena i svile. Ponekad su tu slavni dizajneri – za ulogu Reese Witherspoon u Legally Blonde 2 haljinu je radila Reem Acra, dok je Vivienne Westwood osmislila bajkovitu opravu za Sarah Jessica Parker u prvom djelu filma Seks i grad… Ovdje je pak zbrisal Mr.Big, no haljina je ostavila snažan dojam! Carolina Herrera napravila je sasvim jednostavnu kreaciju u kojoj se Bella udala za Edwarda u The Twilight Saga: Breaking Dawn — Part 1.

 

 Sex-City
Gdje li je taj Mr. Big? Nema ga, ali je zato tu fantastična kreacija s potpisom Vivienne Westwood koja je kao stvorena za SJP iliti Carrie

 

Kum počinje jednom izuzetno modnom scenom – tradicionalnu sicilijansku vjenčanicu vidimo u punoj raskoši, s mega velom i brojnim aplikacijama... Početak je za svadbene taktove rezerviran i u filmu Love, actually koji je postao jedan od najpoznatijih božićnih filmova: jednu od ljubavnih priča tumači i Keira Knightley koja je odjenula bijelu kreaciju optočenu perjem i perlicama. Neke tumače davnu povijest – Emily Blunt je mlada kraljica Viktorija i nosi predivnu haljinu kakva se nosila u Kensington Palace, uključujući St.George lanac, kristalnu ogrlicu i broš sa safirom.

Sound-Music

Sjećate li se filma Moje pjesme, moji snovi? Predivna Julie Andrews odjenula je saten od glave do pete, bivša opatica udaje se za ljubav svog života... Kreacija je čedna, zatvorena, a veo je jaaako dugačak.

Bride-Wars

Njih dvije vode Bride wars: Anne i Kate su mladenke odjevene po posljednjih modi. Jedna je princeza a druga sirena...

Runaway-Bride

Julia Roberts bježi od svojih zaručnika... čak i od Richarda Gerea! Ali barem je isprobala puno vjenčanica... Ova je ipak bila dobitna.

Love-Actually

Keira Knightley u Love, actually odjenula je simpa kombinaciju tila i perja

Mamma-Mia

Mamma Mia! Pa to su prave new-age hipijevke...

Twilight-Saga-Breaking-Dawn-Part-1

Nakon mnogo natezanja, Bella je Edwardu rekla DA u minimalističkom satenu.

Young-Victoria

Mladu je kraljicu Viktoriju odjenula kostimografkinja Sandy Powell

Duchess

Ovo je tradicionalno vjenčanje iz 18. stoljeća: kostimograf Michael O'Connor predstavlja autentične odore za grofovski par The wedding of Georgianu Cavendish (Keira Knightley) i Williama Cavendisha (Ralph Fiennes)

Enchanted

U filmu Enchanted Amy Adams nosi pravu fluffy- torta haljinu koja je napuhana do nemogućih dimenzija... Da kompletira dojam tu je tiara, a kad ni to nije dosta onda je tu i ogrlica s kristalima.

Father-Bride

U Father of the bride Elizabeth Taylor nosi strukiranu, bajkovitu kreaciju s prednjim djelom u volanima

Four-Weddings-Funeral

Četiri vjenčanja i sprovod - Andie MacDowell u raskošnoj kreaciji sa cvijećem

Godfather

Kum - pravo sicilijansko vjenčanje

Gone-Wind

Scarlett O'Hara (Vivien Leigh) odjenula za prigodu, u filmu Prohujalo s vihorom, majčinu vjenčanicu, po tradiciji...

Legally-Blonde-2-Red-White-Blonde

 Reese Witherspoon u Legally Blonde 2: Red, White & Blonde nosi kreaciju s potpisom Reem Acra

Marie-Antoinette

Marie Antoinette imala je velike apetite i u modnom smislu - raskoš francuskog dvora očita je u prekrasnim kostimima

Princess-Diaries-2-Royal-Engagement

 Princess Mia (Anne Hathaway) ima pravu kraljevsku kreaciju - potpisuje ju kostimograf Gary Jones

Wedding-Planner

Jenn Lopez u The Wedding Planner zna što želi od svog vjenčanja - jednostavnost.

 

 

Father of the bride: Elizabeth Taylor had her fair share of weddings, but her most famous onscreen nuptials were as Kay Dunstan in this classic film. Aspects of this opulent dress — particularly the layers of satin, the tuxedo-style front, and the lace collar — are still seen on brides today.

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location