Username *
Password *
Remember Me

Tjedan dizajna Zagreb, najveća manifestacija posvećena dizajnu u Hrvatskoj, ove godine održat će se od 3. do 8. svibnja sa središtem u Laubi i, susjednoj zgradi, Haubi. Regija partner bit će nordijske države, a svaki dan #tdzg2016 posvećen je drugoj temi te nudi zanimljive i bogate sadržaje, poput domaćih i međunarodnih izložbi namještaja, proizvoda i projekata, konferencija, panela i mini događanja u centru grada. U petak, 6. svibnja, po prvi puta organiziramo Noć dizajna na više od trideset lokacija diljem Zagreba. Ove godine #tdzg2016 ima i dobrotvorni karakter te pomaže udruzi Europa Donna prikupiti sredstva za aparat za intraoperativno zračenje.

tdzg4

- Očekujemo da ovaj #tdzg2016 bude još veći od prethodnih. Svake godine povisujemo ljestvicu, a ova godina donosi bogatstvo sadržaja. Obavezno posjetite sve #tdzg Partner lokacije i sudjelujte 6. svibnja na Noći dizajna, jer  smo spremili fantastičan program i popuste. Na konferenciju Auto(r) nam stiže dizajnerica automobila iz popularnog MINI-ja, rodom iz Rijeke - Ana Zadnik. #tdzg Market u Haubi nudi jedinstvenu priliku posjetiteljima da kupe dizajnerske proizvode po izrazito povoljnim cijenama. Dvije modne revije, Food dizajn program, gdje ćemo printati hranu 3D printerom, brojne premijere, nagradne igre, a naravno tu je zabavni program nakon 21,00 sat, za druženje i opuštanje – istaknuli su direktori Tjedna dizajna Tina Marković i Daniel Tomičić.


- U svijetu dizajna, okrećemo se svakodnevnom životu kao izvoru kreativnosti. Svijet oko nas daje nam inspiraciju i ideje koje njegujemo i usavršavamo. Dizajn u našim zemljama je minimalistički, čistih jednostavnih linija, te istovremeno vrlo funkcionalan dizajn koji sadrži samo neophodne elemente. Dizajn koji ćete vidjeti na ovoj izložbi u mnogočemu odražava naša društva – on je inovativan, funkcionalan, praktičan i, iako se može osjetiti i određeni nordijski duh, ima i mnogo toga što naglašava osobitosti svake zemlje – stoji u pismu nordijskih veleposlanika.


Po prvi puta održat će se Noć dizajna, u petak 6. svibnja, kad će dizajn zaživjeti u cijelome gradu – na više od trideset partner lokacija gdje će se održavati promo događanja, kokteli, predavanja ili posebne prodajne akcije. U ulici Augusta Cesarca, kod Europskog trga, bit će izložena Glamping kupola (engl. glamurous camping, glamurozno kampiranje), projekt u suradnji sa kupole.hr, a koja će biti u potpunosti opremljena namještajem i uporabnim predmetima domaćih tvrtki. Kao i svake godine, #tdzg2016 će okupiti veliki broj stručnjaka iz područja dizajna, koji će podijeliti svoja iskustva o ulozi dizajna u pokretanju gospodarstva.

tdzg1tdzg2tdzg5