Username *
Password *
Remember Me

Marilyn Monroe, Lauren Bacall i Betty Grable tri su gracije u potrazi za bogatim muževima: pritom su, naravno, odjevene besprijekorno u filmu How to Marry a Millionaire? iz 1953., čiju režiju potpisuje Jean Negulesco. Kostimi filma, odnosno autori istih, Charles LeMaire i William Travilla, bili su nominirani Oscara za najbolju kostimografiju. I dok traže muževe i rasprodaju namještaj u iznajmljenom stanu, one izgledaju poput pravih dama, uvijek sređene i našminkane, kako bi dale sve od sebe da ispune svoje životne ambicije.

how to marry2
Marylin i Betty

Predivne haljine i silueta New Looka nadopunjena je neodoljivim modnim dodacima (na primjer glamurozne dioptrijske naočale koje Marylin kroz film skriva), krznenim šalovima, eteričnim tokicama, svilenim maramama, visokim štiklama, divnim bojama i romantičnim, nježnim formama. Frizura i make-up u znaku su ženstvenosti – u ono vrijeme crveni ruž i besprijekoran ten bili su must have za dive s velikih ekrana, a prema tome su se ravnale ljubiteljice trendova diljem svijeta. Kosa je bila popularna u polu-dugoj formi s obaveznim valovima.

how-to-marry

Film je komičan, prepun nesporazuma i smiješnih situacija na putu prema osobnom cilju. Marylin Monroe bila je onda na vrhuncu slave, baš kao i njezine kolegice Lauren Bacall i Betty Grable. Bio je to prvi film kojeg je 20th Century Fox snimio u CinemaScope wide-screen tehnici.

1953-William-Powell-left-Marilyn-Monroe-and-Bacall-arehow-to-marry-a-millionaire-1953-e1356191770940how-to-marry-a-millionaire-actressesHow-to-Marry-a-Millionaire-images-0c1fe915-82how-to-marry-marilyn-monroehow to marryhow to marry3how to marry22how to marry55How To Marry A Millionaire 2htmam2htmam4Marilyn-Monroe-Betty-Grable-and-Lauren-Bacall-on-the-set-of-How-To-Marry-A-Millionaire-1953set of How to Marry a Millionaire 1953 lWilliam Powell Lauren Bacall Betty Grable and Marilyn Monroe in How to Marry a Millionaire trailer