Username *
Password *
Remember Me

Spomenici poznatih povijesnih ličnosti kao što su Marija Jurić Zagorka, Nikola Tesla, Tin Ujević, Antun Gustav Matoš, Stjepan Radić i August Šenoa jutros su osvanuli ukrašeni cvijećem: na ovaj divan način je Zrinjevac (podružnica ZG Holdinga) poslao građanima i gostima metropole raskošnu i mirisnu pozivnicu na ovogodišnje izdanje najpoznatije izložbe cvijeća Floraart. Još jedno izdanje te međunarodne vrtne izložbe održat će se u parku Bundek, od 30. svibnja do 05. lipnja 2016. godine.

Marija Jurić Zagorka 00 cr
Marija Jurić Zagorka


Ono što je plijenilo pažnju su gradski spomenici okićeni cvijećem raznih boja, mirisa i vrsta, kojima su organizatori najavili ovogodišnje, Posjetitelji Floraarta iz prve će se ruke uvjeriti da se Zemlja zaista smije svojim cvijećem, zahvaljujući tisućama različitih i čudesnih biljaka, zanimljivim aranžmanima, raznom ukrasnom grmlju, mnoštvu živopisnih cvjetnih gredica i brojnim atraktivnim instalacijama koje ih tamo očekuju.

 

Antun Gustav Matoš 02 cr
Antun Gustav Matoš


Osim izložbenog dijela, posjetitelji će imati priliku sudjelovati na brojnim promocijama i različitim stručnim tematskim predavanjima u Botaničkom vrtu te prezentaciji najljepših vrtova u Zagrebu i okolici. U sklopu izložbe održava se i natjecateljski dio - Hrvatski kup florista i međunarodno natjecanje učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća, a organizirana je i prigodna prodaja cvijeća i sadnica. Na više od trideset hektara otvorenog i dvije tisuće četvornih metara zatvorenog prostora, svake se godine predstavi više od 150 izlagača iz Hrvatske te više od 10 inozemnih izlagača.

 August Šenoa 00 cr
August Šenoa


Izložbe i sajmovi cvijeća u Zagrebu imaju dugu tradiciju. Prvi sajam održan je na Gornjem Gradu 1966. godine, a ime Floraart koristi se od 1992. godine, kad je organizaciju preuzela tvrtka Zrinjevac. To je ujedno i godina redefiniranja Sajma u međunarodnu vrtnu izložbu koja se iz gornjogradskih atrija, trgova i ulica preselila na Prisavlje uz Boćarski dom Zrinjevac, a od 2006. godine se održava na prostoru Parka Bundek.

 

Marija Jurić Zagorka 01 crNikola Tesla 01 crStjepan Radić 01 cr
Stjepan Radić

Sunce u Bogovićevoj 01 cr
Kožarićevo Prizemljeno Sunce

Tin Ujević 02 cr
Tin Ujević

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location