Username *
Password *
Remember Me

Kad netko 25 godina na ovim prostorima lijepo živi od inovativnog dizajnerskog rada,onda je to ne samo iznimno veliki uspjeh, već i dokaz da je moda itekako profitabilna čak i kad je njezino prezime – Umjetnost. Govorimo o Loredani Bahorić, dakako, dizajnerici koja je sinoćnjom modnom revijom Breathless ispred zagrebačkog Velveta proslavila „srebrni pir“ svoje modne super - karijere!

lori

Dvadeset i pet velikih razloga za osmijeh: Loredana, Charlie i modeli


Njezin je brand Charlie, kojeg je nosilo, i još uvijek nosi, više generacija (pa i majke i kćeri!), preživio sva turbulentna modna vremena da bi se na kraju ustanovilo da je upravo ustrajanje na kvaliteti i viziji ono što čini uspješnu modnu dizajnericu.

Što se promijenilo u tih četvrt stoljeća? – Zapravo, osnovni koncept i način promišljanja mode definitivno je ostao isti. Naravno da je je evoluirao i da je podložan trendovima, ali je bazična filozofija samog brenda ostala ista: pomak u avangardu, apsolutna nosivost, lakoća kombiniranja pojedinih komada, kompatibilnost, monokromatizam... -  priča dizajnerica.

- Kolekciju najprije slažem u glavi i to je možda najdugotrajniji proces. Kad složim koncept i okosnicu, oko toga gradim cijelu priču. Dosta vremena posvećujem načinu prezentiranja same kolekcije s obzirom da se rijetko odlučujem za reviju. Pomno osmislim poruku koju želim poslati i uvijek radim kampanju - .

Bijela i crna kao modni postulati već godinama Loredani služe kao savršena podloga za oblike koji fluidno okružuju i miluju tijelo. Za nju je odjeća eksperiment, ali i fantastično putovanje u budućnost. Modnu, naravno – a kako bismo drugačije opisali kolekcije koje su, jedna za drugom, ispred svoga vremena i iznad trendova…

- Kroz ovaj dugi niz godina bilo je, naravno, svakakvih utjecaja, no nastojim ostati van trenda, ostati svoja i vjerna sebi. Smatram da je prepoznatljiv dizajnerski rukopis jedini ključ za opstanak na prevrtljivoj modnoj sceni - .

Draga Lori, želimo ti još barem toliko!

Revija Breathless održana je u sklopu zagrebačkog Noir Festivala.  

 

charlie design 02 crcharlie design 03 crcharlie design 01