Username *
Password *
Remember Me

Modni atelje u kojemu se sada nalazi i showroom, otvorila je pod vlastitim imenom naša mlada i sve poznatija dizajnerica Morana Krklec – želite li upoznati njezin dinamičan i pomalo avangardan pret-a-porter, svratite u vežu zagrebačke Ilice 29. – Ovdje sam već dva mjeseca, radim i imam atelje, no sada sam proširila prostor na showroom, s inovativnim uređenjem u industrijskom stilu. Na zidu su velike armaturne mreže koje smo postavili kao efektne detalje, no ujedno oni služe kao mjesto za prezentaciju odjeće. Prostor je jednostavan, potpisuje ga Dragan Žuvela, a u prvom su planu inovativne kreacije koje se mogu nositi na više načina, ovisno o vezanju – ispričala nam je Morana na otvorenju.

MORANA KRKLEC SHOWROOM1

Osnova kolekcije je gotovo uvijek crna, ovoga puta akcentirana detaljima u maslinasto zelenoj boji. Morana konstantno preispituje oblik odjevnog predmeta te kako ga učiniti raznolikim, a opet jednostavnim i udobnim za nošenje. Autoricu su na otvorenju posjetili kolege i prijatelji – Branka Donassy, Ana Maria Ricov, Mario Vijačkić, Vedrana Mastela, Borut Mihalić, Zoran Aragović...
Morana Krklec studira na Tekstilno Tehnološkom fakultetu u Zagrebu, smjer dizajn i projektiranje tekstila i odjeće, gdje trenutno uz mentorstvo profesora Žarka Paića istražuje avangardu modu i filozofiju rada japanskih dizajnera u sklopu diplomskog rada.

MORANA KRKLEC SHOWROOM3

Prvo javno predstavljanje imala je u svibnju 2007. na Fashion Week-u Zagreb, a nakon toga uslijedila su brojna događanja: Modni Ormar, revija  Young-Creative-Chevrlote, samostalna revija u Klovićevim dvorima, Fashion Break u Ljubljani, "Junska moda za poneti" u Beogradu, ArtOmat, Fashion.hr Industrija, Dan D, Skopje Design Week, Month of Design, Design Expo, velika međunarodna izložba dizajna u Ljubljani, Montura Fashion destination Split, Zona 45.  
Redovito izlaže na ArtOmatu i Dan D-u, a nakon prolaska na natječaju LIFT Fashion.hr Industrije, počinje izlagati svoje modele prvo na izložbenom prostoru sajma, a zatim i na pisti Fashion.hr-a. Na istom natjecanju 2012. proglašena je najboljim mladim dizajnerom, a već par godina svoje kolekcije predstavlja upravo na Fashion.hr-u. Od 2010. član je Hrvatskog Dizajnerskog Društva.

MORANA KRKLEC SHOWROOM21
Morana i Branka Donassy


Na projektu "Lepoglavska čipka na modnoj odjeći" sudjelovala je pod mentorstvom dizajnera i umjetnika Silvija Vujičića i profesorice Katarine-Nine Simončić, a njeni modeli prikazani su u sklopu Međunarodnog festivala čipke, zatim u "Mesnom muzeju Ljubljana" u Sloveniji, u sklopu međunarodne izložbe "I love International Fashion", u organizaciji Akademije za dizajn Ljubljana. Nakon Ljubljane modeli su bili dio izložbe u Powerhouse muzeju u Sydney-u, u Australiji, a danas su dio stalnog postava Muzeja čipke u Lepoglavi. Izlagala je i u New York-u, gdje je u sklopu izložbe Cro art & craft expo 2 predstavila svoje modele s ciljem promicanja hrvatske kulture i svojih radova američkoj publici. Njeni modeli predstavljeni su i u sklopu bienalne dizajnerske izložbe Pregled hrvatskog dizajna 13/14 u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu.

 

MORANA KRKLEC SHOWROOM11
Morana i Borut Mihalić

MORANA KRKLEC SHOWROOM2MORANA KRKLEC SHOWROOM12
Morana i Ana Maria Ricov

MORANA KRKLEC SHOWROOM4MORANA KRKLEC SHOWROOM5MORANA KRKLEC SHOWROOM23

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location