Username *
Password *
Remember Me

Neonska svijetla i novi, umjetni materijali u futurističkom izdanju bila su karakteristika rave ekipe koja je tijekom devedesetih stupila na glazbenu scenu i ostavila snažan, upečatljiv trag – hommage ovoj generaciji daje danas brend Me and the Machine kroz likovno čistu kolekciju podvučenu neon svijetlima. Radi se o novom minimalizmu inspiriranom techno odjećom koja je u svoje vrijeme privlačila poglede te bila obavezno popraćena nekom snažnom bojom, po mogućnosti onom koja svijetli pod neonkama. Sve je to, naravno, na pragu futurizma i vizija niza autora koji predviđaju uniformiranost u svakodnevici...

 NEONation 16

Nekadašnji finalisti Portanova Fashion Incubatora, Vanja Veselić i Berislav Kovačević, nakon uspješnog predstavljanja kolekcije u Beogradu i na svojoj prvoj samostalnoj reviji u centru Zagreba, nastavljaju modnu priču kroz vizuale kampanje. - NEONation je zapravo generacija svih nas - koji smo odrasli u urbanom okruženju u kojem naša čula bombardiraju reklame, zvuk i (umjetna) rasvjeta. Inspirirala nas je tehnologija koja je u nestajanju, a to su neonski svjetlosni objekti i fluorescentna rasvjeta - tehnologija koju zamjenjuje novija i elementi koji se trenutno nalaze najčešće u galerijskim prostorima kao alat umjetničkog izražavanja. Te elemente vratili smo u suvremeno urbano okruženje i pritom su dobili sasvim novi oblik i kontekst - modnog objekta - istovremeno prenoseći poruku i osvježavajući memoriju grada u kojem su donedavno neonske reklame bile neizbježne - poručuju dizajneri.

 NEONation 17

Atmosferu su dočarali i kroz vizuale nove kampanje, za snimanje kojih su koristili projekcije umjetnika Dan Flavina i Doug Wheelera, te UV make-up i UV lampe.

- Veselimo se svakoj suradnji s ekipom s kojom radimo već niz godina, a to su fotograf Zvonimir Ferina i vizažistica Kasandra Draganić. Možemo reći da smo pronašli zajednički jezik i da nas uvijek u potpunosti shvate što želimo poručiti kolekcijom. Već nas čitaju k'o knjigu i uvijek odrade vrhunski posao- objašnjavaju Vanja i Berislav. U ulozi modela našle su se Lucija Beden i Iva Gjopar, a za frizure je zaslužan salon Hairvetica.

 NEONation 3NEONation 1NEONation 2NEONation 4

NEONation 5NEONation 6NEONation 7NEONation 8NEONation 9NEONation 12NEONation 13NEONation 14

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location