Username *
Password *
Remember Me

Kao najstariji postojeći hotel u Zagrebu, već davne 1827. Jägerhorn se nametnuo kao društveno i kulturno središte grada te je do danas ostao jedna od omiljenih lokacija stanovnika metropole i turista koji cijene elegantne, klasično uređene interijere i dojam staroga Beča. Ovih je dana predstavljeno njegovo novo ruho: preuređenje je započelo 2009. godine, a u njega je do sada uloženo 4.000.000 kuna.

ul2

Sloveći kao omiljeno mjesto za druženje velikog broja hrvatskih povijesnih ličnosti, u Jägerhorn su rado svraćali Ljudevit Gaj i ban Josip Jelačić, a sam hotel spominje se i u nekoliko pjesama, kazališnih predstava i filmova.

Predstavljajući intimnu oazu u samom središtu Zagreba, hotel Jägerhorn doista se može pohvaliti bogatom tradicijom i naslijeđem. Za jesen je predviđeno preuređenje unutarnjeg dijela caféa te početak pripreme projekta povećanja hotelskog kapaciteta i proširenja ugostiteljskog sadržaja.
Prilikom preuređenja po pitanju dizajna i vizualnog identiteta posebno se vodilo računa o očuvanju njegove povijesne i kulturne vrijednosti.

ul9

Vrlo detaljno, zahtjevno i vremenski dugo preuređenje pokazalo je doista dojmljiv rezultat te je hotelu koji predstavlja povijesnu instituciju vraćen stari šarm i ljupkost izgubljenih vremena. U prilog tome govori i činjenica da je u trenutku preuzimanja tadašnji pansion od pedesetak zagrebačkih hotela na najrelevantnijem svjetskom turističkom portalu TripAdvisor bio na 34. poziciji, dok se današnji Hotel Jägerhorn nalazi na 1. mjestu ispred Esplanade i Hiltona.

ul8

Poštujući izvorni oblik i čuvajući dvjestogodišnju tradiciju posebna je pažnja posvećena detaljima – namještaj je restauriran, a korišteni materijali za uređenje unutrašnjosti pričaju doista jedinstvenu priču. Tako je prilikom obnove korišten močvarni hrast, kojeg je rijeka Sava čuvala u svojim tokovima čak i do 8000 godina, te kovano željezo, tipično za građevine na Gornjem gradu. Ovi materijali uz suvremenu interpretaciju klasičnih stilova u odabiru namještaja i dekoracija stvaraju jedinstvenu sintezu tople tradicionalne elegancije i chic dizajna.
Upečatljiv spoj suvremenog s doživljajem prošlih vremena osjeća se na svakom koraku, uključujući i osamnaest elegantno opremljenih soba. Svaka je jedinstvena po svojem obliku i veličini, a tradicionalni kraljevsko plavi i bež tonovi izabrani su kako bi suvremeni i restaurirani namještaj odavao savršen spoj elegancije, stila i funkcionalnosti.

ul3un2un3v2v9v11

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location