Union Jack dobio kraljevski tretman!

  Britanci su se potrudili da ovogodišnji Jubilej proslave propisno: modne kuće lansiraju limitirane kolekcije, a uzorak s njihove zastave, Union Jack, nalazi se na svemu i svačemu… Kruna je motiv godine, sve je podređeno liku gospođe Kraljice Elizabete II čiji se Dijamantni Jubilej, odnosno njezina vladavina od punih 60 godina slavi tijekom cijele 2012 – e.

  Među ponosnim autorima ime je i slavne modne kuće Mulberry koja je lansirala liniju torbi s motivom njihove zastave na kopči.

  mulbery

  Mulberry je i na popisu luksuznih brandova koji su su za Harrods osmislili limitiranu liniju veličanstvenih kruna! Ovo fino društvo čine i Lanvin, Escada, Valentino, Paul Smith, Boucheron, Tiffany & Co… 

  boucheron-crownbvlgari-crownchopard-crownde beersescada-crownHarrods-Crowns-Lanvinhpaul-smith-crownhvalentino-crown

  I manikura je dobila makeover: kozmetička kuća Nail Rock predlaže Union Jack folije za nokte, a Topshop, osim odjeće i modnih dodataka, nudi trepavice Paperself s motivima Londona! Cool.

  nokti41112 cr135 cr3 cr

  Svemu tome dozu ludila i bunta svakako daje i činjenica da sam motiv Union Jack uvelike podsjeća na – punk. Taj se uzorak postavio na jedno vidljivo mjesto u svijetu mode. Inspiriralo je to i uredničku ekipu francuskog L'Officiela koja je u novom broju plasirala editorijal inspiriran modom s „Otoka“.

  Britanski rock & chic očiti su na fotografijama Alexandra Neumanna. Modeli Pau Bertolini i Queeny van der Zandee utjelovile su pravi punkerski doživljaj engleske modne scene. Još jedan ponos Londončana i njihovih sunarodnjaka. No, cure nose odjeću ne samo britanskih dizajnera: Westwood Red Label, Giorgio Armani, Alexander McQueen, Bottega Veneta, Michael Kors, Balmain, Jean Paul Gaultier, Chanel, Valentino, DSquared2, Gucci, Miu Miu, Acne… Kosu je radila Cyril Laloue, a make-up Sergio Corvacho.

  loficieljune02loficieljune03loficieljune04loficieljune05loficieljune06loficieljune07loficieljune08loficieljune09