ANEL tips & tricks / kosa nakon mora

  Ljeto se polako bliži kraju. Ostavljamo iza sebe bezbrižne dane u badićima, japankama i mokrom kosom. Povratak na radna mjesta i pripreme za jesen samo što nisu počele. Nakon velike doze sunca i soli kose vape za frizerskom rukom i silnim tretmanima. Prvi od tretmana je obnavljanje boje.

  Zna što kosi treba: Ana Kuštre @ Anel

  Wildfox-Fall-2016-Lookbook02
  Foto: Wildfox kampanja


  Kosa je blijeda, a tu je i izrast. Kako je boja posvijetlila prirodnim putem za par tonova, uvijek  savjetujem klijentice da iskoristimo te svijetle nijanse i poigramo se nekom novom bojom. Ako ne mijenjamo previše boju, uvijek stavljam blagi preljev da obnovimo nijansu te joj dodamo friški sjaj.

  Nakon bojanja, tu je neizbježno i šišanje. Kod nekoga malo jače, kod nekoga samo vrhovi, ovisno o tome koliko ste tretirali i njegovali svoju kosu na moru. Ako smo prethodno promijenili boju, savjetujem i neku novu tehniku šišanja da uđemo u jesen sa novim stilom i sa promjenom.

  Nakon prethodno obavljenih tretmana vrijeme je za njegu kose. Ako smo kosu bojali, tretmane radimo preparatima za fiksiranje boje. Odlično je i ulje s posebnom kremom odmah nakon ispiranja kose od boje. Mješavinu ostavljamo na kosi da odradi svoje 10 minuta te nakon pranja njegujućim šamponima za bojanu kosu nanosimo color masku. Nakon što smo kosu počešljali, zamotat ćemo ju u foliju i pustiti da djeluje 15 minuta.

  Wildfox-Fall-2016-Lookbook08

  Ako kosa nije bojana, tu su total care tretmani. Šamponi s visokim stupnjem njege nakon kojeg na kosu nanosimo masku koju isto stavljamo pod foliju da djeluje 15 minuta. Kada folijom zagrijemo kosu bolji je učinak maske.

  Nakon što je kosa dobro obnovljena i friško ošišana, krećemo s oblikovanjem frizure. Bez obzira na njegu koju smo napravili na mokru kosu uvijek stavljam keratin i masku 10 u 1 koja se ne ispire. Kosu dobro treba počešljati da ulje dođe do svake vlasi. Nakon što je frizura gotova na kosu nanosim arganovo ulje i hranjivi sprej za sjaj.

  Kosa je živo biće i nikada nećete pretjerati sa njegom. Posavjetujte se sa frizerom oko odabira preparata za njegu i o doziranju - prevelika doza zamastit će kosu. Svakodnevno stavljajte na svoju kosu par kapi arganovog ulja da biste održali sjaj, a pritom nahranili kosu svaki dan.

   

  Wildfox-Fall-2016-Lookbook06

  ana kustre anel
  Ana Kuštre @ Anel