Username *
Password *
Remember Me

Osmo izdanje međunarodnog festivala filmova snimljenih u jednom kadru One take film festigal, održat će se  21. do 23. listopada u prostorima kina Europe, Gliptoteci HAZU te u izložbenom prostoru "Greta".
One Take Film Festival razvija se i napreduje još od 2003. godine, a ove godine imamo 24 filma u konkurenciji za nagradu "Grand Prix One Take Film Festivala". Filmovi u glavnom programu konkurencije ne smiju sadržavati nikakve montažne spone, već moraju biti snimljeni u jednom kadru, od trenutka uključivanja do trenutka isključivanja kamere.

unspecified


Očekuju nas i tri iranske uspješnice snimane u jednom kadru, a u popratnom programu retrospektiva njemačke producentice, redateljice i scenaristice Maren Ade te "the best of" londonskog natjecateljskog programa "One Shot Movie Competition".
Bitan dio festivala počinje i prije službenog otvorenja. Izložba "Kretanje u krug" predstavit će radove devet hrvatskih autora na temu cikličnosti, a bit će postavljena u Gliptoteci HAZU od 15. listopada. Dva dana kasnije, u izložbenom prostoru "Greta", posjetitelji će imati priliku vidjeti program "One Take in Space" njemačkog konceptualnog umjetnika Floriana Gwinnera.