Username *
Password *
Remember Me

Osmo izdanje međunarodnog festivala filmova snimljenih u jednom kadru One take film festigal, održat će se  21. do 23. listopada u prostorima kina Europe, Gliptoteci HAZU te u izložbenom prostoru "Greta".
One Take Film Festival razvija se i napreduje još od 2003. godine, a ove godine imamo 24 filma u konkurenciji za nagradu "Grand Prix One Take Film Festivala". Filmovi u glavnom programu konkurencije ne smiju sadržavati nikakve montažne spone, već moraju biti snimljeni u jednom kadru, od trenutka uključivanja do trenutka isključivanja kamere.

unspecified


Očekuju nas i tri iranske uspješnice snimane u jednom kadru, a u popratnom programu retrospektiva njemačke producentice, redateljice i scenaristice Maren Ade te "the best of" londonskog natjecateljskog programa "One Shot Movie Competition".
Bitan dio festivala počinje i prije službenog otvorenja. Izložba "Kretanje u krug" predstavit će radove devet hrvatskih autora na temu cikličnosti, a bit će postavljena u Gliptoteci HAZU od 15. listopada. Dva dana kasnije, u izložbenom prostoru "Greta", posjetitelji će imati priliku vidjeti program "One Take in Space" njemačkog konceptualnog umjetnika Floriana Gwinnera.

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location