Username *
Password *
Remember Me

Posjetitelji Bonsai Festivala, koji će se održati od 25. do 30. listopada 2016. godine, će pored izložbe bonsaija koja će se održati u subotu 29. i nedjelju 30.10.2016. godine imati prilike pogledati i izložbu fotografija Gorana Štefaneka pod nazivom "Japan u slici" za cijelo vrijeme trajanja festivala. Lokacija: Pučko Otvoreno Učilište Samobor (Trg Matice Hrvatske 6)

Bonsai 5

Hortikultura, kao dio prirodne znanosti, i likovna umjetnost ima mogućnost spajanja znanja i umjetnosti s biljkama uzetih iz prirodne sredine. Jedna od takvih metoda je BONSAI, koji je svugdje u svijetu poznat i cijenjen.
Bonsai u doslovnom prijevodu znači drvo ili biljka u posudi. Za njegovo oblikovanje i uzgoj je potrebno puno više od same hortikulturalne vještine. Velik naglasak je na umjetničkim sklonostima samog uzgajivača.
U suradnji sa samoborskim osnovnim školama održat će se besplatna predavanja i radionice japanske kaligrafije i origamija te će se učenici okušati u strateškoj igri IGO porijeklom iz Japana. Za učenike starijih razreda u suradnji s MAKOTO hrvatskim japanskim društvom odražat će se mala škola japanskog jezika te putopisno predavanje gdje će imati priliku upoznati kulturološke razlike Japana i Hrvatske.

Bonsai 2


U subotu, kao što je navedeno počinje izložba bonsaija u okviru koje će posjetitelji vidjeti demonstraciju Kenda i Kyuda, a na samom otvorenju posjetitelji će upoznati stari japanski obred ispijanja čaja, poznatiji kao Čajna ceremonija, u tradicionalnom stilu koju će izvesti prof. Murata Margetić. Također, svi posjetitelji izložbe bit će u mogućnosti glasovati za najljepši bonsai.
U nedjelju je na programu japanska radionica kuhanja koju vodi Maki Nagayoshi iz Japana koja će na kratkom uvodnom predavanju pojasniti razlike između japanske tradicionalne i moderne kuhinje te će posjetitelji na praktičnom djelu radionice naučiti kako napraviti jednostavni sushi od povrća.

 

Bonsai 3

Bonsai 4Bonsai 6

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location