Username *
Password *
Remember Me

Prije točno 130 godina vizionar David H.McConnell promijenio je lice industrije ljepote – pokrenuo je ono što danas zovemo Avon, kompaniju koja je ženama dala i mogućnost stvaranja vlastite karijere te financijske neovisnosti. U principu, nije to planirao u početku jer je bio putujući prodavač knjiga koji je ženskom dijelu kupaca uz samu knjigu uvijek poklonio i neku sitnicu, poput uzoraka mirisa. Brzo je shvatio da su žene oduševljene tim malim poklonom pažnje. Tako je krenuo u stvaranje vlastitih kozmetičkih proizvoda te ujedno odlučio pokrenuti taj neiskorišteni ženski potencijal: u rad uključiti same žene kao predstavnice Avona i omogućiti im samostalnost i osjećaj važnosti, kroz direktnu prodaju. U malom uredu u New Yorku, osobno je kreirao prve Avonove mirise, Little Dot set od 5 različitih parfema, otvorio California Perfume Company koji je s vremenom prerastao u Avon, jednu od najvećih kompanije direktne prodaje kozmetike u svijetu i najveće prodajne sile žena u svijetu, više od 6 milijuna Avon Ladies.

1902 Avon Ladies
Avon Ladies 1902.


Avon je ženama omogućio da postanu vlasnice svoga poslovanja i kontroliraju svoju financijsku, ekonomsku budućnost:
- 95 godina prije nego je prva žena ušla u američki Ustavni sud
- 77 godina prije nego je prva žena otputovala u svemir
- 76 godina  prije nego je prva žena CEO ušla u Forbesov popis 500 najmoćnijih kompanija
- 34 godina prije nego su žene u Americi dobile pravo glasovanja
- 17 godina prije nego je prva žena osvojila Nobelovu nagradu.

 1886 LITTLE DOT parfemi
1886. - Little Dot parfemi - prvi Avonov proizvod


Godine 1928. naziv Avon prvi je put korišten na ambalaži proizvoda u počast McConnellovom najdražem piscu, Williamu Shakespeareu, rođenom u engleskom gradu Stratford-upon-Avon. Također, Avonov logo iz 1931. sadrži obrise kolibe Anne Hathaway, supruge Williama Shakespearea, dok je naziv tvrtke California Perfume Company, Inc. službeno promijenjen u Avon 1939.
Avonovih pet načela - povjerenje, poštivanje, vjerovanje, skromnost i poštenje - temelj su poslovanja kompanije, i odraz načela na kojima je McConnell osnovao tvrtku prije 130 godina. Danas je Avon jedna od vodećih svjetskih kozmetičkih kompanija koja se bavi direktnom prodajom, a Avonov je katalog njegov najbolji dućan.

 1897 California Perfume Company


Avonov proizvodni program sadrži više od 1100 proizvoda, kozmetičke kao i modne proizvode te proizvode za kućanstvo.
Avon Zaklada za žene je najveća koorporativna filantropska zaklada u svijetu, fokusirana na pitanja koja su najvažnija ženama. Avon i Avon Zaklada za žene prikupili su milijardu američkih dolara, u više od 50 zemalja svijeta. Danas, Avon filantropija se fokusira na financiranje istraživanja raka dojke i unapređenje pristupa kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti kroz  Avon borbu protiv raka dojke, i napore da se smanji nasilje u obitelji i rodno nasilje kroz program Progovorite protiv nasilja u porodici. Kompanija globalno u svojoj ponudi nudi posebne proizvode s roza vrpcom i sa znakom beskonačnosti za dizanje svijesti i prikupljanje sredstava za borbu protiv raka dojke i borbu protiv nasilja u obitelji, organizira na stotine događanja posvećena ovim ciljevima, educira žene širom svijeta.

 1927


„Priča o Avonu je priča o ženama kroz više od jednog stoljeća. Bilo je to jedno izvanredno putovanje. Avon je preživio i napredovao kroz dva svjetska rata, veliku ekonomsku krizu, dramatična razdoblja gospodarskih promjena i prevrata, služeći potrebama svakog novog naraštaja žena pri tome ostajući vjeran svom temeljnom načelu: biti tvrtka koja ima posebno značenje u životu svake žene.", rezimirala je Avonov uspjeh Lucija Josipović, voditeljica odnosa s javnošću i oglašavanja.

 

 19391942 Avon Ladies in warAd Featuring Roaslind RussellAvon Calling For 75 YearsAvon Sun LotionBioAdvance Beauty Recovery SystemCalifornia Massage Cream 1906 21Latin America  Magazine AdvertisementLook How Color Touches YouMake Yourself Known 2Oh That Sweet Honesty Feeling After Your Bath A7A1483

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location