Username *
Password *
Remember Me

Legendarne 'Stilske vježbe' svečano su proslavile 49 godina izvođenja i po nebrojeni put izazvale ovacije i oduševljenje publike u nedjelju, 29. siječnja u Dramskom kazalištu Gavella.

'Stilske vježbe' nastale su 1968. godine prema briljantnoj zamisli redatelja Tomislava Radića koji je zajedno s prevoditeljem Tonkom Maroevićem za scenu adaptirao roman francuskog književnika Raymonda Queneaua. Lela Margitić i Pero Kvrgić svojom su ih glumačkom virtuoznošću i dugovječnošću pak upisali u svjetsku kazališnu povijest.

 STILSKE 49 1

'Stilske vježbe', osim što su osvojile nebrojene nagrade i priznanja uvrštene su i u Guinnessovu knjigu rekorda kao 'najdugovječnija predstava na svijetu s istom glumačkom postavom'.  

STILSKE 49 8

Kazalište Planet Art, u čijoj se produkciji 'Stilske vježbe' izvode već jedanaestu sezonu, slavljenicima i publici priredilo je i posebno iznenađenje. Hrvatskim glumačkim legendama Leli Margitić i Peri Kvrgiću 49. rođendan došle su čestitati  hrvatske glazbene legende Barbara i Đimi Stanić koji je tom prigodom otpjevao i svoj evergrin 'Prolazi sve' završivši ga stihom 'al' 'Stilske vježbe', zar ne,  nikad neće proć'.

Sljedeće izvedbe 'Stilskih vježbi' na rasporedu su 11., 19. i 24. veljače u 20h u Kazalištu Mala Scena, Medveščak 2.

 

 STILSKE 49 1STILSKE 49 1

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location