Username *
Password *
Remember Me

Ivana Bilandžija – Billy, jedna od naših najpoznatijih vizažistica i suradnica dizajnera Ivice Skoke,  šminkala je sve žive face na našoj sceni. No, kako to već ide kod kreativnih osoba, odnedavno ima super-hobi slikanja karikatura akrilom koji se polako pretvara u biznis. Naime, narudžbe se redaju, a sve je počelo nekako spontano. Iako, uvijek je voljela i prakticirala slikarstvo...

 billy akrili1


Dakle, kako sam išla u primijenjenu, dvije godine sam pokušavala upisati slikarstvo na Likovnoj Akademiji, bez obzira što sam se upisala na TTF. Iako sam na Akademiji bila visoko na listi, bodovi nisu bili dovoljni da bi se upisala... no nije me obeshrabrilo, dapače, crtam i slikam već dvadesetak godina, od oslikavanja interijera preko redizajniranja, recikliranja i oslikavanja namještaja. Trenutno uživam slikajući prijatelje i poznanike, kako je moj dragi prijatelj Matteo Cetinski rekao..."fakat dobro reduciraš karaktere u par crta...". Kako sam tek sad na Facebook stavila par fotografija slika, došle su i prve prave narudžbe... donedavno sam slike poklanjala dragim ljudima, no očito se može zaradit na artu!


 billy

Cijeli proces je krajnje jednostavan, dovoljno mi je poznavati osobu ili imati fotografiju te znati čime se bavi ili što joj je hobi ili što ga veseli... kroz pola sata skica je već spremna i onda napadam kistovima po platnu. Obožavam radit akrilom tako da ove svoje čoškaste likove radim kao da slažem kolaž - igra 2D s pokojim 3D elementom. Obično ih smišljam u najbanalnijim situacijama, tipa hodanja gradom ili vožnjom tramom ili pak u dućanu čekajući na blagajni, a njihova realizacija kreće navečer kada odradim sve svoje poslovne i privatne obveze. Kada sve malo utihne, kreće ritual, mali dnevni boravak pretvaram u atelje, palim glazbu i krećem.

billy akrili1 


Crtam ljude, životinje, cvijeće... Dimenzije radova su od 50 x 40 cm pa do jako velikih formata 2 x 2 metra. Vremenski koliko mi treba ovisi o tome kakav je motiv, koliko likova i koja je veličina platna Dakle od 3 do 4 dana do 2 do 3 tjedna. I još je nešto bitno - one ne vise ravno, već na koso!

 

billy akrili1billy akrili1billy akrili1billy akrili1billy akrili1