Username *
Password *
Remember Me

Postepeno ili stepenasto šišanje uvijek je popularno – no, iako pristaje svima, puno je tu tehnika koje kombiniramo i primjenjujemo kod kreiranja finalne frizure. Kod tanke i rijetke kose radimo strogo ravne rezove kako ne bismo kosu dodatno tanjili. Kao i kod svakog šišanja, preciznost je pola posla. Treba voditi računa na spajanje kutova kako bi dobili balansiranje dužina i potrebnu punoću.

Frizira: Ana Kuštre @ Anel i Do šminke i frizure za pol vure

J Crew 2017 Party Dresses Looks04
J.Crew

 

Postepeno šišanje glavna je tehnika kod guste kose,iidealno je za tanjenje i repaste frizure. Tu nema strogih rezova, kosu šišamo kliznim pokretima škarama ili trimerom. Ako je kosa jako gusta tanjimo je efiliranjem ili tehnikama za tanjenje, običnim škarama.
Kod frčkave kose postepeno šišanje je linija koja vodi do savršene frizure. Da bismo dobili zanosne kovrče i bogatu kosu, ona mora biti ošišana postepenim tehnikama. Kratki profil na volumen napravit će najbolji sklad, a tanji vrhovi podržat će stapanje različitim dužinama u skladnu frizuru.
Imamo razne vrste i podvrste postepenog šišanja koje kosi vraćaju lepršavost na različitim duljinama. Oštre škare i odabir odgovarajuće tehnike oduševit će vas novom postepenom frizurom. Upustite se u iskusne ruke svog frizera.

 

J Crew 2017 Party Dresses Looks04
Kinga Rajzak / Harper's Bazaar Kazakhstan February 2017.

 

J Crew 2017 Party Dresses Looks04
J. Crew