Username *
Password *
Remember Me

Drugi po redu Festival Design District Zagreb ove će se godine održati od 13. do 18. lipnja i ponuditi dva dana sadržaja više. U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba te uz podršku Grada Zagreba, Zaklade Adris i Ministarstva kulture, program festivala ostvarit će se u suradnji s brojnim partnerima te protagonistima kulturnih i poduzetničkih aktivnosti u kvartu, ali i svim odabranim sudionicima u programu.

 2016 06 16 DDZ DAY3C 47
Numen


Ovogodišnje izdanje Festivala uvodi novu programsku cjelinu – Zeleni program. Uz otvorene pozive svim zainteresiranim dizajnerima, arhitektima, likovnim umjetnicima i drugim stvaraocima za sudjelovanje u Zelenom programu te programu općenito, na službenoj web stranici projekta www.designdistrict.hr objavljeni su i poziv za radionice tijekom festivala te poziv za program Mali pomaci koji je osmišljen radi prikupljanja kvalitetnih rješenja dizajna objekata namijenjenih ‘zoni Martićeva’, kao i inteligentnih koncepata s mogućnošću poboljšanja života i navika stanovnika četvrti - Jelena Slavujević, Communications Manager Croatian Design Superstore. 

 

2016 06 16 DDZ DAY3C 47


Pozivi su otvoreni za fizičke i pravne osobe: slobodne autore/ice i autorske grupe, umjetničke organizacije, udruge ili tvrtke. Prijave su besplatne i za sudjelovanje se ne plaća kotizacija. Predstavnici organizacijskog tima Festivala birat će radove i projekte za izlaganje u tri kruga žiriranja zaključno s 30. travnja 2017. godine.
Prvi festival okupio je 220 raznih sudionika (dizajnera, arhitekata, umjetnika, aktivista, kustosa, komunikacijskih stručnjaka, glazbenika, pisaca, poduzetnika i dr.) s čak 115 realiziranih projekata, a inicijativi se su se vlastitim sadržajima pridružila i 84 lokalna partnera. Ususret festivalu i tijekom četiri dana njegovog trajanja aktivirano je 78 mikrolokacija koje je obišlo oko 30 tisuća posjetitelja.


Festival Design District Zagreb nastao je s idejom komunikacijskog ujedinjenja i aktivnog umrežavanja svih sudionika kreativne i kulturne scene smještene u zagrebačkoj Martićevoj ulici i njezinoj neposrednoj okolici, kao i poduzetničkih i poslovnih inicijativa koje se također razvijaju u tom dijelu grada. Prepoznat kao projekt od šireg društvenog značaja, Design District Zagreb je u rujnu prošle godine osvojio Veliku nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva za projekt koji je najsnažnije obilježio hrvatsku dizajnersku scenu i njezin širi kontekst u protekle dvije godine.

 

 2016 06 16 DDZ DAY3C 47

Foto: Marija Gašparović

2016 06 16 DDZ DAY3C 47

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location