Username *
Password *
Remember Me

Dvadesete su bile plesne godine, flapper girls razbacivale su svoje resice koje i dan danas simboliziraju pokret i stilsku dinamiku – slično se ponijela Judita Franković na sinoćnjoj premijeri predstave Room N°7  u Zagrebačkom plesnom centru. Njezin outfit potpisuje neki drugi Room, onaj Envy. Poznati dvojac odjenuo je Juditu u malu crnu haljinu čija je tekstura nabrijana resicama, a struk istaknut debelim lakiranim remenom. Perforacija je na ramenu, za nježan i seksi dojam. 

 Judita Frankovic

Prošle godine u poznatom magazinu "The New Yorker" izašla je priča novinara Gaya Talesea o Geraldu Foosu, Amerikancu koji je 1966. godine kupio motel na čijim je stropovima izbušio rupe kroz koje je promatrao svoje goste punih trideset godina, svjedočeći, između ostalog, i ubojstvu koje nikada nije prijavio. Inspirirane pričom, Dance Company &M (Andrea Solomun, Ema Janković) i glumica Judita Franković, kreirale su predstavu Room N°7 koja je proteklog vikenda premijerno odigrana u Zagrebačkom plesnom centru. Na predstavi surađuju modni brendovi Envy Room i Unaesthetik te kostimografkinja Slavica Motušić. Glazbu su napisali Aljoša Šerić i Antonija Matković Šerić iz grupe Pavel, a koautor glazbe je violinist Marko First. Scenografiju potpisuje arhitektica Nina Mia Čikeš, dok su vizualni identitet osmislile Dora Bilandžić i Ema Gerovac.

 

Judita Frankovic
Dance Company &M (Andrea Solomun, Ema Janković), glumica Judita Franković i dvojac Envy Room, Vjeko i Nikica


Dio projekta je i programska knjižica koju potpisuje niz pisaca iz Hrvatske i inozemstva, a osmišljena je kao zbirka proze i poezije. Pisci, autori prvih devet priča su: Jan Cvitkovič, Anatael Garay Álvarez, Dorta Jagić, Anđelo Jurkas, Davor Lovrinić, Irena Matijašević, Aleksandra Orlić, Željka Vujaković i Marina Vujčić.


Predstava je na repertoaru Zagrebačkog plesnog centra, gdje se ujedno mogu i kupiti karte, a sljedeće izvedbe na rasporedu su 19. i 20. travnja.

 

 Premijera Room No.7 1
Tim iz sobe no. 7